Paul Groeneveld – Het volgen van een traineeship bij Career Control

Een logische stap aan de start van je carrière? Voor Paul Groeneveld, een opkomend talent in de wereld van data & proces, was dit toch echt een traineeship bij Career Control. “Je kunt door middel van detachering een kijkje nemen in de keuken van verschillende organisaties, zo kan ik mij dus heel snel ontwikkelen.” Paul’s verhaal is inspirerend en illustreert de mogelijkheden en groeipotentieel binnen Career Control. In onderstaand interview deelt Paul meer over zijn achtergrond en huidige rol.

Kun je ons vertellen over je achtergrond en wat je momenteel doet?

“Ja, natuurlijk. Ik ben Paul Groeneveld, 25 jaar oud en op 1 augustus ga ik mijn eigen appartement betrekken. Momenteel volg ik een traineeship, het zogeheten Athletes programma, bij Career Control. Ik ben sinds twee weken gedetacheerd bij het MBO Rijnland College, waar ik werkzaam ben op de afdeling Interne Controle. Onze taak is om verschillende vraagstukken binnen de organisatie te onderzoeken en advies te geven op basis van onze bevindingen. Ondanks dat ik daar net begonnen ben kan ik nu al stellen dat dit een hele gave opdracht is. Het onderwijs was een sector waar ik zelf nooit aan gedacht zou hebben, maar doordat je als Athlete gedetacheerd wordt bij diverse sectoren kom je dus ook weleens terecht waar je niet aan had gedacht!”

Kun je ons meer vertellen over je rol als Medewerker Control en hoe je deze vaardigheden in de praktijk toepast?

“Zeker. In deze rol houd ik me bezig met het analyseren van kwalitatieve gegevens en het uitvoeren van onderzoeken. Dit stelt me in staat om diep in de organisatie te duiken en waardevolle inzichten te verzamelen. Mijn rol omvat ook het voeren van interviews en gesprekken om informatie te verzamelen. Hoewel het geen ‘big data’ betreft, is het analyseren van deze gegevens een essentieel onderdeel van mijn werk.”

Ik begreep dat je onlangs de Lean Six Sigma Green Belt-training hebt gevolgd.
Kun je ons vertellen waarom je hiervoor hebt gekozen?

“Ik heb altijd interesse gehad in procesverbetering en optimalisatie. Hoewel ik al ervaring had met kleine projecten op dit gebied, miste ik een formele certificering om mijn expertise aan te tonen. Het Athletes-programma van Career Control biedt mij de mogelijkheid om van junior naar senior proces consultant te groeien. Het opleidingsplan stel je op maat samen met Career Control en dit omvat verschillende onderdelen, waarvan ik Lean Six Sigma als eerste koos. Ik maakte de keuze voor dit traject vanwege de mogelijkheid om bij verschillende opdrachtgevers en branches te werken en zo mijn kennis en ervaring te vergroten.”

Hoe pas je de kennis die je hebt opgedaan tijdens de Lean Six Sigma-training toe in je werk?

“Ik had graag eerder deze training gevolgd. In mijn vorige functies zou deze kennis enorm van pas zijn gekomen. Nu pas ik het toe in mijn dagelijkse werkzaamheden, waardoor ik effectiever kan bijdragen aan het optimaliseren van processen en advies kan geven aan organisaties. Mijn certificering als Lean Six Sigma Green Belt is een waardevolle aanvulling op mijn professionele ontwikkeling en stelt me in staat om mijn carrière naar een hoger niveau te tillen.”

Paul zijn reis in dit traineeship is een testament van de mogelijkheden en groeipotentieel die het Athletes programma biedt. Voor ambitieuze finance, data & proces professionals die op zoek zijn naar een dynamische en uitdagende carrière, kan Career Control de juiste omgeving zijn om hun vaardigheden te ontwikkelen en hun carrièredoelen te bereiken. Klaar om jouw carrière naar nieuwe hoogten te brengen? Ontdek het Athletes programma – ons traineeship, waarmee je een gewilde interim professional kunt worden van Career Control. Investeer in je toekomst en maak gebruik van deze unieke kans om jezelf te ontwikkelen, te groeien en uit te blinken in een vakgebied dat voortdurend in beweging is. Neem eens een kijkje op onze Athletes pagina, wie weet spreken we jou binnenkort!

Andere testimonials