Rutger van der Heiden – Over leren, werkervaring opdoen en een netwerk opbouwen

Rutger van der Heiden (23) is via Career Control als medewerker trainee Credit Management aan de slag bij Intrum in Amsterdam. Over een maand is het traineeship na een half jaar afgerond. Inmiddels heeft hij zich ontpopt als een zelfstandige, zelfverzekerde en altijd goed gehumeurde trainee incassospecialist. Wat houdt dit traineeship precies in en wat heeft het hem tot nu toe gebracht? Wij waren benieuwd dus we gingen met hem in gesprek.

Kun je iets vertellen over het traineeship?

Zonder een achtergrond in financiën, wilde Rutger toch een carrièreswitch maken richting Credit Management. Op de vraag wat hij daarvoor heeft moeten doen, vertelt hij enthousiast: “Hiervoor heb ik in een supermarkt gewerkt als teamleider en ik wilde heel graag een carrièreswitch maken naar de financiële sector. Via Indeed zocht ik naar traineeships en zo kwam Career Control naar boven. Tijdens het traineeship heb ik diverse trainingen gehad over creditmanagement en over hoe je met verschillende soorten klanten omgaat. Het traineeship wordt afgesloten met een examen en ondertussen ben je gewoon aan het werk. Hierna ga ik de detachering in om zo weer andere bedrijven te leren kennen en verschillende functies te vervullen.”

In welke mate heeft het werken als detachant bijgedragen tot de rol die je nu hebt?

Rutger is nu Credit Management Athlete bij Intrum, dus vooral debiteuren- en crediteurenbeheer. Via Career Control is dit het eerste bedrijf waar Rutger aan de slag is gegaan: “Ik zit nu in het belteam waar ik heb geleerd hoe je met klanten een telefoongesprek voert. Je leert zo ook verschillende opdrachtgevers kennen.
Aan het eind van deze maand ga ik naar een volgend bedrijf. Soms kun je langer blijven bij een opdrachtgever, dat kan per opdrachtgever wel verschillen. Wat vooral voor mij belangrijk is, is dat ik niet stil wil blijven staan. Middels het traineeship heb ik heel veel geleerd en als ik een andere kant op zou willen dan zou dat via Career Control zeker mogelijk zijn, want ze bieden nog meer functies aan. Zo kan ik niet alleen veel leren en werkervaring opdoen, maar ook een mooi netwerk opbouwen.”

Hoe zie je het werken bij een opdrachtgever gecombineerd met de mogelijkheid tot het blijven volgen van cursussen/trainingen/opleidingen?

Aan ontwikkeling geen gebrek: “Op dit moment doe ik een training over persoonlijk leiderschap in de avonduren. Deze training volg ik met 10 à 12 deelnemers die dit ook vanuit Career Control doen. Zo ben ik dus met die groep heel erg bezig met hoe kun je voor jezelf prioriteiten stellen en ook doelen stellen en hoe doe je nou bepaalde dingen of krijg je iets voor elkaar.”

Heb je misschien nog tips voor andere Athletes of om Athlete te worden?

“Vooral veel vragen stellen. Dat heeft mij heel veel geholpen. Vanuit mezelf doe ik dat sowieso al veel want ik wil graag het liefst alles weten. Ik denk dat het voor andere Athletes ook wel heel erg kan helpen.”

Wat heeft detachering voor jou betekend vandaag de dag?

“Juist via detachering leer je heel snel. Niet alleen door trainingen en cursussen te volgen, maar je ontwikkelt jezelf ook sneller. Als ik mezelf een jaar geleden bekijk, dan was ik best wel onzeker of in ieder geval veel stiller. Wat ik vooral nu merk is dat ik veel zekerder ben geworden doordat ik mezelf steeds weer moet laten zien. En dat doet ook wat met mijn zelfvertrouwen.
Als teamleider in de supermarkt merkte ik dat ik stilstond. Ik had daarvoor wel een opleiding Retail management gedaan, dus zelf vond ik de stap naar finance niet zo heel groot. Voor mij is het heel waardevol dat ik daar via Career Control een mooie stap in heb kunnen maken.”

Heb jij interesse om bij ons als interim professional aan de slag te gaan?

Wij hebben voor schoolverlaters en voor diegene die al wat werkervaring heeft een programma ontwikkeld. Dat is het Athletes programma. Hiermee kom je in dienst bij Career Control en ga je aan de slag bij externe partijen. Je kunt denken aan partijen als Eneco, Bol.com, BAM en Exact. Zowel voor Credit Management als Finance & Control kun je op deze manier een mooie start van jouw carrière maken en bij gerenommeerde partijen een kijkje in de keuken nemen. Super interessant om meer over te weten te komen! Heb je vragen? Neem contact met ons op.

Rick Haverkamp

Recruitment Consultant
Finance & Control
06 130 26 182
rick@careercontrol.nl

Samantha Michon

Recruitment Consultant
Credit Management
06 517 14 566
s.michon@careercontrol.nl

Andere testimonials