Op 30 juni organiseert Career Control een webinar met Johan van Tiel. Het onderwerp? Waarom je vooral moet investeren in talentontwikkeling.

Johan is een No-Nonsense coach en trainer en vertelt alles over hoe je in tijden van schaarste toch (potentiële) professionals aan je kunt binden; door het bewust inzetten van hun aangeboren talent. Maar ook als professional moet je hier bij zijn, want als je goed weet waar je talenten liggen – en ook waar niet – maak je veel bewustere keuzes in je carrière. Ook word je productiever, effectiever en neemt je energie toe. Waarom je dit webinar als professional en organisatie niet mag missen? Johan neemt ons mee.
Waar word jij nu echt gelukkig van? Dat is een vraag die Johan van Tiel vaak stelt aan mensen die zijn training- & coaching trajecten volgen. Nadat hij 20 jaar als adviseur en manager in de financiële sector had gewerkt, begon Johan zijn eigen training- en coachingbedrijf. Waarbij hij zich, op praktische wijze, richt op het helpen van organisaties, teams en individuen om productiever en effectiever te worden.
Hoe? Door het bewuster inzetten van jouw aangeboren talent. Een interessante visie, waarbij hij merkt dat tussen het werk dat men uitvoert en het talent dat zij daadwerkelijk beheersen nog een behoorlijke mismatch zit.

Een ongelukkige baankeuze

‘’Door opvoeding, vorming, ons kennisgedreven schoolsysteem, social media en de druk van het perfecte plaatje staat ons zelfvertrouwen onder druk. Daarbij is er te weinig aandacht voor persoonlijke ontwikkeling. Lukt het dan om te zijn wie je wil zijn?’’ Een probleem dat hij vaker ziet wat uiteindelijk uitmondt in een baankeuze waarin men niet gelukkig is. Hoe dat kan? ‘’Van de meer dan 200 pas afgestudeerden die ik heb getraind in de afgelopen 4 jaar geeft meer dan 80% aan zichzelf nog niet te kennen. Daardoor maken zij vaak niet de juiste studiekeuze. Waardoor ze vervolgens weer in werk rollen dat eigenlijk niet bij hen past. Zo worden ze minder productief en kunnen ze minder effectief omgaan met stress, wat soms zelfs burn-out klachten tot gevolg kan hebben.’’

1 op de 5 Nederlanders doen werk dat echt bij ze past

1 op de 5 Nederlanders doen werk dat echt bij ze past, waarin ze hun talenten optimaal kunnen benutten. Dat is maar 20%. Enorm weinig, stelt Johan. ‘’Je ziet vaak dat er vele bezwaren zijn voor iemand om wél iets te doen waarin ze hun talenten volledig benutten. Men vindt het lastig om los te laten wat ze hebben, dat is de grootse beperking. Daarbij is het voor mensen lastig om hun talent te benoemen. En maakt men zich zorgen over de zekerheid van inkomsten.’’

Dit webinar is voor organisaties en professionals

En dat is zonde, zegt Johan. ‘’Dat terwijl je door bewuster talenten in beeld te brengen, je met een klein zetje ervoor kunt zorgen dat mensen in een fijne flow kunnen werken.’’ Vanuit werkgeversperspectief kun je hierdoor slim omgaan met de schaarste op de kandidatenmarkt. Het is tweeledig. ‘’Enerzijds zorg je ervoor dat mensen eerder voor jouw organisatie kiezen, terwijl er zoveel aan ze wordt getrokken en de keuze reuze is. Anderzijds zorg je ervoor dat mensen bij jouw organisatie blijven en niet vertrekken. Doordat zij altijd in hun kracht staan. En bovendien gaat de hoeveelheid ziekmeldingen ook naar beneden.’’

Waarom je dit webinar niet mag missen

Johan vertelt je precies hoe je als organisatie het talent van jouw medewerkers zo optimaal mogelijk kunt benutten, maar daarbij mag je dit als professional ook niet missen. ‘’Zonder zelfkennis doe je maar wat. Jezelf kennen is de basis. Als je goed weet waar je talenten liggen – en ook waar niet – maak je veel bewustere keuzes in je carrière. En dat betekent niet eens altijd een andere baan. Wanneer je je richt op je talenten en hoe je deze beter kan benutten, word je productiever, effectiever en jouw energie én enthousiasme nemen toe. Zo zit je met energie en passie in de wedstrijd!’’

Wat haal je uit dit webinar?

Aan het einde van dit webinar weet je wat het je oplevert wanneer je bewuster stuurt op het ontwikkelen van je eigen talent of die van je medewerkers. Door het delen van onderzoeksresultaten en concrete praktijkvoorbeelden laat Johan zien waarom je VOORAL moet investeren in talentontwikkeling. Waardoor je, ondanks de schaarste, jouw medewerkers aan je blijft binden, je makkelijker nieuw talent kunt werven of jouw eigen werkplezier kunt vergroten. En dat is soms maar met een heel klein zetje….

Dit webinar is al geweest. Vanwege problemen met de geluidsopname zijn hier helaas geen recordings van beschikbaar.

Relevante berichten

De combinatie baan en studie, motiveert me in de topsport

Een helder plan voor ogen hebben, het hoogst haalbare willen bereiken en er vooral veel plezier in hebben: dit zijn de ingrediënten om tot de top te behoren. Maak kennis met de Barneveldse waterpoloster Simone van de Kraats (22). Naast topsporter is ze ook student Master Managementwetenschappen aan de Open Universiteit en werkt ze als analist bij Deloitte.

Lees meer »