Nieuw personeel werven of…

Het wervingsproces van nieuw personeel gaat meestal niet erg snel. Daarbij komt dat op dit moment weinig mensen actief op zoek zijn naar een baan en je minder sollicitaties ontvangt op je vacature. Vacatureteksten schrijven en op de desbetreffende jobboards plaatsen is redelijk makkelijk te realiseren.
Maar dan begint het proces van uitnodigen, gesprekken voeren, de juiste kandidaat een voorstel doen en wanneer deze ‘Ja’ zegt is er nog een uitwerktijd. Dit kost je zomaar 2-3 maanden terwijl de dagelijkse werkzaamheden gewoon doorlopen. En we zijn allemaal al zo druk, niet alleen met de dagelijkse rompslomp maar wat te denken van nieuwe projecten en extra taken. Hoe krijg je met een krappe arbeidsmarkt je problemen opgelost voordat deze nog groter worden?

De oplossing
Detachering kan hierbij helpen. Met detachering zet je werknemers van een andere organisatie tijdelijk in. Deze professionals zijn vaak ervaren met de werkzaamheden en de software en kunnen moeiteloos de opgelopen achterstand inhalen of de boel draaiende houden. Omdat ze bij diverse andere bedrijven in de keuken hebben gekeken kunnen ze zich snel aanpassen aan processen en werkwijzen. Daarbij kunnen ze de ideeën die elders opgedaan zijn ook op jouw organisatie of afdeling toepassen. Wist je dat de bemiddelende organisatie waar je een detachant van inzet ook het werkgeversrisico loopt bij ontslag en ziekte? Je betaalt alleen voor de gewerkte uren.

Heeft detachering alleen maar voordelen?
Detachanten inhuren is net als het aannemen van nieuw personeel niet gratis, juist wat duurder. Doordat de bemiddelende partij alle risico’s draagt wordt hier in het tarief ook rekening mee gehouden. Het uurtarief is afhankelijk van specialisatie, kennis en ervaring van de detachant.

Werkzaamheden
Leg vooraf vast wat je van een detachant verwacht. Wanneer ben je tevreden met de geleverde inzet? Als je een detachant hebt die kwaliteit levert heb je ook meer tijd om op zoek te gaan naar je ideale match. Ook zien we dat klanten de periode van de beschikking tot een detachant verlengen of dat hij/zij weer terug keert naar het bedrijf waarvoor eerder gewerkt is.

Conclusie
Voorzie jij voor je bedrijf of afdeling met de naderende zomerperiode een tekort aan personeel? Of heb je later in het jaar een drukke periode waar personeel op hun tenen loopt en het eigenlijk niet kan bolwerken? Detachanten kunnen je oplossing zijn. Heb je vragen hoe dit bij ons met interim professionals werkt? Neem dan gerust contact met ons op.
Boudewijn Ingwersen

Telefonisch bereikbaar op +31(0) 6 39 78 33 73

Emailadres: boudewijn@careercontrol.nl

Relevante berichten

Salaris onderhandelen

Salaris is en blijft één van de belangrijkste arbeidsvoorwaarden voor de gemiddelde werknemer. Uiteraard zijn werkgeluk, flexibiliteit en andere randvoorwaarden zeker zo belangrijk. Maar de meesten onder ons zeggen niet hun baan op om ergens anders voor 30% minder te gaan starten. Hoe ga je onderhandelen over je salaris?

Lees meer »

Te zwaar voor de baan

Recentelijk hebben wij een kandidaat van ons helaas moeten meedelen dat deze niet in aanmerking zou komen voor de betreffende functie, omdat deze ‘te zwaar’ zou zijn voor de baan. Ik kan niet in de hoofden kijken van diegene die tot de afwijzing zijn gekomen. Maar dat de wereld niet eerlijk is, is niets nieuws onder de zon.

Lees meer »

Shania heeft een nieuwe financiële baan gevonden

Shania was werkzaam bij Carglass binnen het debiteurenbeheer en omdat het om een tijdelijke functie ging, stond zij open voor een nieuwe baan. Ze gaf aan dat zij graag eens wilde afspreken om te kijken hoe zij zich verder zou kunnen ontwikkelen binnen Finance en wat dan qua werk een logische volgende stap zou kunnen zijn.

Lees meer »

HBO - starters in Finance gezocht!

Zie onze vacature Financial Analyst Accounting – Utrecht