Nieuw personeel werven of…

Het wervingsproces van nieuw personeel gaat meestal niet erg snel. Daarbij komt dat op dit moment weinig mensen actief op zoek zijn naar een baan en je minder sollicitaties ontvangt op je vacature. Vacatureteksten schrijven en op de desbetreffende jobboards plaatsen is redelijk makkelijk te realiseren.
Maar dan begint het proces van uitnodigen, gesprekken voeren, de juiste kandidaat een voorstel doen en wanneer deze ‘Ja’ zegt is er nog een uitwerktijd. Dit kost je zomaar 2-3 maanden terwijl de dagelijkse werkzaamheden gewoon doorlopen. En we zijn allemaal al zo druk, niet alleen met de dagelijkse rompslomp maar wat te denken van nieuwe projecten en extra taken. Hoe krijg je met een krappe arbeidsmarkt je problemen opgelost voordat deze nog groter worden?

De oplossing
Detachering kan hierbij helpen. Met detachering zet je werknemers van een andere organisatie tijdelijk in. Deze professionals zijn vaak ervaren met de werkzaamheden en de software en kunnen moeiteloos de opgelopen achterstand inhalen of de boel draaiende houden. Omdat ze bij diverse andere bedrijven in de keuken hebben gekeken kunnen ze zich snel aanpassen aan processen en werkwijzen. Daarbij kunnen ze de ideeën die elders opgedaan zijn ook op jouw organisatie of afdeling toepassen. Wist je dat de bemiddelende organisatie waar je een detachant van inzet ook het werkgeversrisico loopt bij ontslag en ziekte? Je betaalt alleen voor de gewerkte uren.

Heeft detachering alleen maar voordelen?
Detachanten inhuren is net als het aannemen van nieuw personeel niet gratis, juist wat duurder. Doordat de bemiddelende partij alle risico’s draagt wordt hier in het tarief ook rekening mee gehouden. Het uurtarief is afhankelijk van specialisatie, kennis en ervaring van de detachant.

Werkzaamheden
Leg vooraf vast wat je van een detachant verwacht. Wanneer ben je tevreden met de geleverde inzet? Als je een detachant hebt die kwaliteit levert heb je ook meer tijd om op zoek te gaan naar je ideale match. Ook zien we dat klanten de periode van de beschikking tot een detachant verlengen of dat hij/zij weer terug keert naar het bedrijf waarvoor eerder gewerkt is.

Conclusie
Voorzie jij voor je bedrijf of afdeling met de naderende zomerperiode een tekort aan personeel? Of heb je later in het jaar een drukke periode waar personeel op hun tenen loopt en het eigenlijk niet kan bolwerken? Detachanten kunnen je oplossing zijn. Heb je vragen hoe dit bij ons met interim professionals werkt? Neem dan gerust contact met ons op.
Boudewijn Ingwersen

Telefonisch bereikbaar op +31(0) 6 39 78 33 73

Emailadres: boudewijn@careercontrol.nl

Relevante berichten

Ontwikkelingen in betalingsgedrag

De dienstverlening van Flanderijn maakt dat zij een goed beeld hebben van alle ontwikkelingen als het gaat om betalingsgedrag en de rol van creditmanagers in deze. We gaan in gesprek met Michel van Leeuwen, directeur van Flanderijn, over deze ontwikkelingen. Wat ziet hij ontstaan?

Lees meer »

3 toepassingen van blockchain in de financiële sector

Ondanks dat blockchain vaak nog in de kinderschoenen staat, zie je de populariteit wereldwijd in diverse bedrijfstakken groeien. Maar als het gaat om de implementatie loopt de financiële sector voorop. Hoe uit blockchain zich in de financiële branche en welke concrete toepassingen zien we?

Lees meer »

De toekomst van jouw rol in creditmanagement: 3 tips

Technologische ontwikkelingen en digitalisering gaan in een snel tempo, waardoor de betaalsector verandert. Onderzoeken voorspellen dat een aantal banen volledig komen te vervallen door de inzet van robotisering, maar één ding is zeker; er volgt een grote impact op je functie-inhoud en -uitoefening. Wat betekenen deze ontwikkelingen voor jouw rol als credit professional?

Lees meer »