Detachering: Ben jij The Real Deal?

Zonder risico steeds een nieuwe opdracht doen bij aansprekende bedrijven waar jij met een frisse blik binnenkomt én ondertussen een mooi netwerk opbouwt? Dan is detachering iets voor jou!
Kandidaten kunnen soms lastig inschatten of detachering voor hen is weg gelegd; wat zijn de risico’s, wat zijn de voordelen en vooral; wat moeten mensen in huis hebben om dit te kunnen doen?

Voor een recruiter is een kandidaat zoeken voor detachering een échte uitdaging; je zoekt een kandidaat met een bepaalde kennis en ervaring, maar des te belangrijker is een set soft skills die een potentiële detachant ook moet meenemen. Dit geldt voor alle detacheringscollega’s, op zowel het gebied van specifiek Credit Control of Finance breed.
Veelgestelde vragen over detachering
Om te beginnen met de risico’s; hier kunnen we kort over zijn. Deze zijn er niet. Als je in de detachering komt werken, krijg je eenzelfde arbeidscontract als je zou krijgen als je bij een werkgever zou beginnen en je werkzaamheden op 1 vaste plek uitvoert. Je zult in eerste instantie starten op een tijdelijk (half) jaarcontract en uiteindelijk krijg je een vast contract. Dus ook als er geen opdracht beschikbaar is voor je, loop je geen enkel risico; je salaris wordt gewoon door betaald.

Waarom worden detacheringscollega’s ingehuurd?
Detacheringsopdrachten bij bedrijven hebben als doel dat er versterking nodig is op een afdeling. Dit kan te maken hebben met vervanging van een medewerker die ziek is of met zwangerschapsverlof gaat. Ook kan het zijn dat er uitbreiding nodig is op een afdeling in de groei, er tijdens vakantieperiodes vervangingscapaciteit nodig is of om een andere reden waardoor er behoefte is ontstaan aan een ervaren kandidaat die à la minute aan de slag kan.

Zijn er ook nadelen?
Een klein nadeel van werken in de detachering kan zijn dat je de ene keer wat verder zult moeten rijden voor een opdracht dan de andere keer, hoewel dit wellicht post-Corona ook wat makkelijker zal worden; de meeste bedrijven zijn er inmiddels op ingericht dat er makkelijk vanuit huis gewerkt kan worden. Een ander klein nadeel is tevens een heel groot voordeel: er bestaat natuurlijk een kans dat je de ene opdracht of het bedrijf wat leuker zult vinden dan andere, maar tegelijkertijd is dat dan ook weer makkelijk opgelost: je weet namelijk dat ook deze opdracht maar tijdelijk is!
Wat heb je nodig om als detacheringmedewerker te starten?
Als je als detacheringsmedewerker aan de slag wil, zul je de juiste opleiding nodig hebben, of in ieder geval de juiste ervaring. Opdrachtgevers die een tijdelijke kracht in willen huren, hebben over het algemeen niet een opleidingsprogramma in het vooruitzicht. Je wordt bekend gemaakt met systemen en procedures en de bedoeling is dat je zo snel mogelijk “up and running” bent. Dit betekent dat je in ieder geval zelfstandig moet zijn en weet op welke manier je informatie kunt krijgen die je nodig hebt.

Verder zul je commercieel ingesteld moeten zijn. Omdat je meerdere opdrachten doet waarvoor je gesprekken zult voeren met een opdrachtgever, leer je goed hoe je jezelf en je CV kunt profileren en het mag duidelijk zijn dat je in de rest van je carrière voordeel zult hebben met deze ervaring in het sollicitatieproces.

Omdat je als visitekaartje voor onze organisatie aan de slag bent, zijn ook dan je commerciële skills steeds belangrijk. Juist jij pakt makkelijk signalen op en door jouw kennis, kunde en persoonlijkheid draag je bij aan de positieve uitstraling van ons bedrijf.

Wat zijn de voordelen van detachering?
Het voordeel van detachering is dat je in relatief korte tijd bij veel verschillende bedrijven kunt gaan werken, met verschillende systemen, verschillende procedures en uiteraard binnen verschillende branches en culturen. Op deze manier breidt je je CV en je netwerk zodanig uit dat je uiteindelijk een flinke bagage aan kennis en ervaring mee neemt naar een eventuele werkgever waar je op een vaste plek zou kunnen gaan werken. Ook ontdek je op deze manier welke taken, soort bedrijven en afdelingen je het meeste aanspreken, wat de zoektocht naar een volgende stap in je carrière makkelijker maakt.

Vanuit Career Control wordt elke collega zo goed mogelijk voorbereid om te zorgen dat deze de opdracht zo optimaal mogelijk kan invullen. Dit gebeurt vakinhoudelijk, maar ook door persoonlijke begeleiding van onze fieldmanager, recruiters en salesmanagers. Er worden heel veel opleidingen aangeboden die je kunt gaan doen en samen met de fieldmanager wordt gekeken naar de opdrachten die daarbij kunnen horen zodat opgedane kennis direct in de praktijk kan worden toegepast!

Iets voor jou?
Herken jij jezelf in dit verhaal? Ben jij zelfstandig, commercieel en wil je wel eens rondkijken in verschillende “keukens”, met ondersteuning van je detacherings collega’s? Zoals je gelezen hebt, is er geen risico. Behalve dat je misschien niet meer anders wilt! Interesse? Wil je eens sparren hierover? Bel me gerust!
Danielle Engelen

Telefonisch bereikbaar op
+31(0) 6 17 72 66 77


Emailadres: danielle@careercontrol.nl

Relevante berichten

De combinatie baan en studie, motiveert me in de topsport

Een helder plan voor ogen hebben, het hoogst haalbare willen bereiken en er vooral veel plezier in hebben: dit zijn de ingrediënten om tot de top te behoren. Maak kennis met de Barneveldse waterpoloster Simone van de Kraats (22). Naast topsporter is ze ook student Master Managementwetenschappen aan de Open Universiteit en werkt ze als analist bij Deloitte.

Lees meer »