Chat GPT en AI

De impact van ChatGPT en AI binnen credit management en finance


Career Control organiseert op 6 juli 2023 om 12:00 uur een webinar waarin de impact van ChatGPT en AI binnen credit management en finance centraal staat. Een prominente spreker die het webinar zal verzorgen is Igor Wortel. Voorafgaand aan het webinar gingen we met hem in gesprek. Wat kunnen we precies verwachten en waarom mag je dit webinar niet missen?

Igor is een ervaren professional met een achtergrond in mijningenieur, bedrijfseconomie en data-analyse. Hij heeft een indrukwekkend parcours afgelegd, waarbij hij de wereld heeft rondgereisd als mijnbouwingenieur, op zoek naar waardevolle grondstoffen zoals goud, steenkool en diamanten. Na zijn avonturen in de mijnbouw besloot Igor een nieuwe richting in te slaan en begon hij opnieuw met studeren, dit keer bedrijfseconomie. Hij ontdekte al snel dat zijn analytische en technische kijk op zaken ook zeer goed toepasbaar waren in de finance en IT-wereld. Als ondernemer heeft hij decennialang zelfstandig gewerkt en zijn kennis en ervaring gedeeld door het geven van colleges.

WEBINAR

6 juli

12.00 uur

Online

De mogelijkheden van AI binnen credit management en finance
Het webinar dat Igor Wortel samen met Boudewijn zal presenteren, belooft een boeiende en informatieve sessie te worden. “De focus zal liggen op de impact van Kunstmatige Intelligentie (AI) en ChatGPT binnen credit management en finance,” geeft Igor aan. Het webinar richt zich op professionals en experts die werkzaam zijn in deze vakgebieden en die geïnteresseerd zijn in de mogelijkheden die AI biedt.”

Evolutie
Een belangrijk aspect dat tijdens het webinar aan bod zal komen, is de geleidelijke evolutie van technologische ontwikkelingen, waaronder ChatGPT. “Ik zal uitleggen dat ChatGPT en AI, net als andere technologische ontwikkelingen, een gefaseerde structuur doorloopt. Het begint met het besef van de mogelijkheden en dan volgt de integratie in verschillende vakgebieden. Het is geweldig hoe dit werkt bij ons als mensen. In het begin lijkt het misschien niet veel, maar dan ontdek je toepassingsgebieden en zie je de impact ervan groeien. Deze ontwikkeling geldt voor elke technologische vooruitgang.”

Elke technologische ontwikkeling heeft een gefaseerde structuur
Igor zal aan de hand van een illustratie uit 1986 laten zien hoe docenten destijds de opkomst van rekenmachines op universiteiten wilden verbieden. “Deze anekdote illustreert het patroon dat elke technologische ontwikkeling een gefaseerde structuur doorloopt, waarbij er altijd een groep mensen is die weinig interesse toont en niet op de hoogte is van de mogelijkheden. En een groep mensen die de verandering compleet omarmen. Dat zien we ook bij alles omtrent AI en ChatGPT.” De kunst is om als finance professional aan te haken op het moment dat je de nieuwe techniek toe kan passen en deze je helpt in het dagelijks werk.
Gereedschapskist voor creditmanagement en finance
Igor gaat je tijdens dit webinar compleet meenemen in de digitale revolutie en de snelle opkomst van AI. “ChatGPT en AI-tools zouden als gereedschappen moeten worden beschouwd in de gereedschapskist van professionals in credit management en finance. Ze stellen hen in staat om grote hoeveelheden informatie te verzamelen, te analyseren en op een logische manier te bundelen.”

De toepassing
Op de vraag welke voorbeelden hij hierin concreet ziet geeft Igor aan: “Een van de belangrijke toepassingen van ChatGPT en AI in dit vakgebied is het personaliseren van communicatie. Credit managers en finance professionals kunnen op basis van klantkenmerken gepersonaliseerde teksten genereren, of het nu gaat om aanmaningen, e-mails, WhatsApp-berichten of sms-berichten.
Deze persoonlijke benadering kan een positieve impact hebben op het betalingsgedrag van klanten. Bovendien zorgt het vooral voor versnelling. Ook kunnen finance professionals door bijvoorbeeld de beschikbare credit management- en financegegevens te gebruiken, salesprocessen ondersteunen en bijdragen aan het verhogen van de omzet. Daarnaast kunnen AI-systemen (zoals ChatGPT) helpen bij het identificeren van potentiële risico’s en het nemen van proactieve maatregelen om deze te beperken.”

Waarom mag je dit niet missen?
Het webinar over de impact van ChatGPT en AI binnen credit management en finance belooft een waardevolle sessie te gaan zijn voor finance professionals die up-to-date willen blijven met de nieuwste ontwikkelingen in hun vakgebied. Op de vraag waarom men dit webinar niet mag missen heeft Igor een duidelijk antwoord: “Het helpt je om de potentie van ChatGPT te begrijpen en hoe AI-tools kunnen worden geïntegreerd in het dagelijks werk van credit managers en financiële professionals. Deze ontwikkeling staat niet stil en je moet voorkomen dat je in een hele rare soort koude oorlog terecht komt. Op het moment dat je niet aanhaakt en snapt wat er gebeurt of probeert te begrijpen wat er gebeurt, lig je er gewoon af. Dat is de realiteit!

Alle rechten voorbehouden © 2022 Career Control