Data bij Career Control

Binnen data zijn een Financial Data Specialist, Reporting Analist en Business Analist de meest voorkomende profielen. Wat deze profielen kenmerkt is dat ze data vertalen naar bruikbare informatie om op te kunnen sturen. Hij/zij identificeert, analyseert en specificeert de requirements van de business en presenteert deze als bruikbare informatie visueel in een dashboard. Personen waar je veel mee in aanraking kunt komen zijn BI consultants, (database) marketeers, beleidsmedewerkers en data scientists.

Veel voorkomende taken binnen data zijn:
  • Verzamelen en ordenen van relevante data
  • Het bouwen van rapporten in business intelligence tools
  • Controleren van data op correctheid
  • Ontwikkelen van datamodellen
  • Opstellen van rapportages, al dan niet met aanbevelingen
  • Uitbrengen van advies aan het management

Aangezien vrijwel alle ondernemingen en instellingen in meer of mindere mate te maken hebben met een stroom gegevens die tot bruikbare informatie moet worden verwerkt, is het werkveld binnen data zeer divers. Opleidingen die geschikt zijn om aan de slag te gaan zijn Economie (HBO/WO), Bedrijfskunde (HBO/WO), Wiskunde (HBO/WO), Informatica (HBO/WO) en Econometrie (WO).

Athletes Programma
Wil jij tot de top van Finance Nederland behoren? Ben je gemotiveerd om succesvol te zijn, wil je carrièregericht opleidingen blijven volgen en een vliegende start maken met je carrière? Kom bij Career Control werken als interim professional en lanceer jezelf als Finance Athlete.

Een greep uit ons klantportfolio

Altijd op de hoogte blijven?
Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Volg ons op social media

Alle rechten voorbehouden © 2023 Career Control