Financial Controller - Veenendaal

Ter uitbreiding van het finance team is P&D Group in Veenendaal op zoek naar een (financial- en business) controller. Je komt te werken op de centrale finance afdeling en wordt de rechterhand van de finance manager. In deze rol is het jouw taak om zaken verder op te gaan zetten, het verbeteren van de afdeling en word je actief betrokken bij diverse projecten. Jij houdt van dynamiek en ziet het optimaliseren van finance processen als een uitdaging!

Over P&D Group

De P&D Group is opgericht in september 2017 en staat voor Packaging & Disposables Group. De innovatieve bedrijven (onder andere Hodi International B.V.) binnen de P&D Group bestaan uit groothandels in verpakkingsmaterialen, disposables, point of sale (pos) materialen en daaraan gelieerde verpakkingsmachines.
Iedere deelneming in de P&D Group heeft een specialisme. Deze focus draagt ertoe bij dat wij continu kunnen inspelen op de ontwikkelingen en trends in de markt en daardoor blijven innoveren.
De P&D Group heeft een ambitieuze groeistrategie, waarbij de doelstelling is om te groeien door het optimaliseren van de huidige bedrijven en de portefeuille uit te breiden met nieuwe bedrijven. Dit doen wij in goede samenwerking met onze investeerder (Mkb-fonds).

Wat ga je doen als financial controller?

Onze groep van bedrijven bestaat uit zelfstandige entiteiten en administraties.  Deze administraties zijn ondergebracht in verschillende clusters. Jouw eerste uitdaging wordt het verder opzetten en onderhouden van de planning en control cyclus. Enkele projecten binnen jouw aandachtsgebied zijn het optimaliseren en versnellen van de maandelijkse afsluiting en de migratie naar en optimalisatie van de nieuwe ERP oplossing (AFAS). Het uiteindelijke doel is dat er een top afdeling staat en processen optimaal verlopen. Vanuit daar kan jij je ook steeds meer gaan richten op business control taken.

Kerntaken en verantwoordelijkheden

Waarborgen juistheid en volledigheid administratie (beoordeling/controle boekingen)
Zorgdragen maand- en kwartaalafsluiting
Coachen en ondersteunen administratief medewerkers
Doen van complexere financiële boekingen/administraties
Het opstellen van budgetten, uitwerken van business cases en opzetten van KPI frameworks
Coördineren jaarrekeningtraject en accountantscontrole
Ontwikkelen tot AFAS (finance) super user

Wat verwachten we van jou?

Een afgeronde HBO of WO opleiding in de richting van bedrijfseconomie, accountancy of gerelateerd
+3 jaar werkervaring in een functie als financial of business controller. Ervaring binnen de accountancy mag ook
Verbaal en schriftelijk sterk in Nederlands en bij voorkeur ook in het Engels
Ervaring met AFAS en/of kennis van BI tooling is een pré
Goede kennis van Excel

Wat krijg je er voor terug?

€ 4.000 – € 5.000 salaris per maand op basis van 40 uur

 Een Dynamische omgeving, waarin ondernemerschap wordt gewaardeerd

 De kans om je breed te ontwikkelen onder aansturing van een ervaren finance manager

25 vakantiedagen en vakantiegeld

 Een Leaseauto is bespreekbaar

Ben jij die nuchtere, energieke en enthousiaste financial controller? Pak jij zaken proactief op en weet je het resultaat voor ogen te houden?
Neem jij eigenaarschap voor je werk en breng je dit ook over op je collega’s? Dan nodigen we je uit om zeker solliciteren.

Alle rechten voorbehouden © 2020 Career Control