Interim Professional Credit Management

“Met de meeste bedrijven heb ik nog steeds contact, je bouwt er een breed netwerk mee op.”

Ernesto Santi (47) is al ruim 10 jaar in dienst bij Career Control. Hij is binnen Credit Management één van onze interim professionals. Ernesto legt uit waarom hij graag voor ons werkt en hij de keuze voor detachering gemaakt heeft.

Hoe ben je in contact gekomen met Career Control? En wat heeft je doen besluiten om bij Career Control te komen werken?

Ik kende Ruut – Jan (Mede – eigenaar, red) al vanuit mijn vorige baan, waar ik ook als interim professional werkte. Ik heb daar ook 7 jaar met plezier gewerkt. Maar na verloop van tijd voelde ik mij daar een ‘nummertje’ worden. Ruut – Jan was altijd een manager die aandacht had voor iedereen en die aandacht, het persoonlijke, verdween langzamerhand. Ik heb contact gehouden met Ruut – Jan en bij de kennismaking met Career Control als bedrijf, was ik meteen om. Binnen 5 minuten was de boel rond; het voelde goed, vertrouwd en de voorwaarden waren goed en helder. Dat is nu iets meer dan tien jaar geleden en dat goede gevoel heb ik nog steeds.

Waarom heb je destijds gekozen voor detachering?
Ik las een vacature met een verhaal over tijdelijke projecten hier & daar, auto erbij en bij verschillende bedrijven aan de slag. Dat sprak me wel aan. Ik dacht “Verschillende mensen leren kennen, systemen, omgevingen, van alles zien en dan ga ik wel weer een keer ergens in dienst op een vaste plek na een paar jaar”. Dat laatste is, inmiddels ongeveer twintig jaar verder, nooit gebeurd, omdat ik het nog steeds te leuk vindt.
Wat maakt specifiek de detachering leuk voor je?
Het leuke van dit werk is dat je overal komt, een bepaalde opdracht meekrijgt die je tot een goed einde wilt brengen. Als het dan klaar is kun je met trots terugkijken op een mooie afronding. Dat reizen heb ik nooit als een probleem gezien. Momenteel zit ik op een opdracht 20 minuten van mijn huis af. Meestal is het goed te doen. Ik heb ook een keer in Nijmegen een paar maanden gezeten. Nou dan ben je een tijdje langer onderweg. Nou en? Radio aan en wel best zo. Je weet ook dat het project uiteindelijk weer eindig is.
Mijn ervaring is ook dat ik op vrijwel alle opdrachten wel ben verlengd, zelfs op latere momenten teruggevraagd en zelfs eens door mijn opvolger die ik destijds voor de vaste invulling heb ingewerkt. Van Essent tot en met DB Schenker, CM.com, Pepsico, Van Gansewinkel. Van debiteurenbeheer tot en met financiële administratie. Met de meeste bedrijven heb ik nog steeds contact, dus je bouwt er een breed netwerk mee op. Vanuit zo’n onderhoudend netwerk krijg je overigens ook weer opdrachten toebedeeld. Daar ben ik ook wel trots op. Ik start altijd bij een nieuwe opdracht wel een beetje ‘kat uit de boom kijken’ – achtig. Maar je hebt al snel door bij wie je voor wat moet zijn en dan gaat het snel.

Meestal word je na enige tijd ook gevraagd of je ook in vaste dienst bij het bedrijf zou willen komen. Maar voor niks gaat de zon op; de voorwaarden moeten dan wel concurreren met wat ik bij Career Control verdien. En het gevoel moet minimaal net zo goed zijn. Eerlijk gezegd verwacht ik dat ik over vijf jaar nog steeds bij Career Control werk, ik zou niet weten waarom niet.
Wat is typisch Career Control voor jou?
Gevoel en vertrouwen; ze staan altijd voor je klaar, aandacht, afspraken worden altijd nagekomen. Zaken zijn goed geregeld en worden direct opgepakt. Zelfs in het weekend wordt het voor je geregeld. Het gevoel is gewoon goed. Dat is lastig uit te leggen maar deze benoemde zaken dragen zeker bij aan dat gevoel. De bedrijfscultuur, het merk, past mij gewoon goed. De opdracht naar wens uitvoeren en gewoon net toch even wat meer doen dan gevraagd, daarmee zaai je waardering bij je opdrachtgever en worden opdrachten verlengd.

Ik kan niet altijd spreken voor andere detacheringsmedewerkers van andere bureaus op dezelfde opdracht, maar in algemene zin zie ik bij de Career Control medewerkers een minder afwachtende houding. Wij zijn meer het ‘niet lullen, maar poetsen’ – type, denk ik. Dan heb je al snel een tevreden klant en zelf ben je daar als detachant natuurlijk trots op. Verder vind ik Career Control laagdrempelig en zoals gezegd is er aandacht voor iedereen.

Ben jij geïnspireerd geraakt door het verhaal van Ernesto? Wil jij ook als interim professional bij ons aan de slag? Stuur ons jouw CV voor de rol waar jouw voorkeur naar uit gaat!!!

Wil je meer weten?
Neem contact op met Rick Haverkamp

Rick Haverkamp

Telefonisch bereikbaar op: +31(0) 6 13 02 61 82
Emailadres: rick@careercontrol.nl

Andere testimonials