FP&A bij Career Control

Financiële planning en analyse (FP&A) zijn de budgetterings-, forecasting- en analytische processen die de financiële gezondheid en bedrijfsstrategie van een organisatie ondersteunen. Ze analyseren zakelijke trends en resultaten uit het verleden, geven advies over hoe de bedrijfsprestaties kunnen worden verbeterd en verkennen potentiële groeiscenario’s.

Tot de taken van een analist financiële planning behoort:
  • Definiëren van de financiële situatie door kwantitatieve analyses uit te voeren
  • Evalueren van optionele plannen door resultaten en mogelijke opbrengsten te identificeren
  • Waarderen van activa door de huidige staat te beoordelen en het potentieel te beoordelen
  • Aanbevelen schuldstructuren door herfinancieringsopties te analyseren

FP&A belangrijk omdat het hebben van een sterke financiële planning en analysefunctie een sleutel is tot succes. De rol van een professional of functie op het gebied van financiële planning en analyse is om nauwkeurige, tijdige financiële analyse en advies te verstrekken aan de leiders van de organisatie. Met een gedegen financiële planning kun je de financiële toekomst namelijk zo inrichten dat nu én later gedaan kan worden wat belangrijk is.

Athletes Programma
Wil jij tot de top van Finance Nederland behoren? Ben je gemotiveerd om succesvol te zijn, wil je carrièregericht opleidingen blijven volgen en een vliegende start maken met je carrière? Kom bij Career Control werken als interim professional en lanceer jezelf als Finance Athlete.

Een greep uit ons klantportfolio

Altijd op de hoogte blijven?
Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Volg ons op social media

Alle rechten voorbehouden © 2023 Career Control