Procesmanager

Career Control is meer dan 20 jaar specialist in het bemiddelen van Proces management professionals in Nederland. Door onze vakkennis, sterk netwerk en duurzame klantrelaties, zijn we in staat een perfecte match voor je te kunnen maken, want dat is onze missie.

Proces Management bij Career Control

Een Procesmanager is verantwoordelijk voor het verloop van een bepaald proces en hoe meer stappen er in een bepaald proces zitten, des te meer een hij/zij nodig is. Naast het goede verloop van een proces verzorgt de Procesmanager ook verbeteringen of worden nieuwe processen opgezet. Efficiëntie staat hierin voorop. Om het werk goed te kunnen doen moet de Procesmanager goed aan kunnen sturen, omdat het vaak het personeel is dat een proces draaiende houdt. Veranderingen moeten doorgesproken worden met het betrokken personeel en alle nodige ondersteuning moet geboden worden. De (voorstellen voor) aanpassingen komen vaak van hogerhand en een Procesmanager heeft echter vaak de ruimte om veranderingen te implementeren. De Procesmanager moet het gehele proces overzien en verschillende losse elementen op functionaliteit kunnen controleren.

Wat doet een procesmanager voor werkzaamheden:
  • Verrichten van impactanalyses, benchmarkanalyses en andere onderzoeken
  • In kaart brengen van de bedrijfsstrategie en de mogelijke problemen of bedreigingen die deze met zich meebrengt
  • Creëren van draagvlak voor veranderingen, zowel op strategisch als operationeel gebied
  • Fungeren als sparringpartner van managers, directieleden, projectteamleden en klanten
  • Analyseren van problemen, bedreigingen en andere struikelblokken binnen de business en op basis hiervan genereren van oplossingen en alternatieven
  • Beheren en bewaken van requirements gedurende projecten

Om als Procesmanager aan de slag te kunnen gaan, is het belangrijk om een opleiding op HBO of WO niveau gevolgd te hebben. Deze opleiding kan in de richting van Technische Bedrijfskunde zijn, maar ook in Procestechnologie of Management. Verder is het mogelijk om een MBA in Kwaliteits- en Procesmanagement  te volgen. Ook bestaan er cursussen die na de opleiding gevolgd kunnen worden om nog meer specifieke kennis op te doen.

Een greep uit ons klantportfolio

Overige diensten

Data & Proces

Benieuwd naar andere mogelijkheden binnen data & proces?

Athletes Programma
Wil jij tot de top van Data & Proces Nederland behoren?
Altijd op de hoogte blijven?
Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Volg ons op social media

Alle rechten voorbehouden © 2023 Career Control