Proces Analist

Career Control is meer dan 20 jaar specialist in het bemiddelen van Proces Analytische professionals in Nederland. Door onze vakkennis, sterk netwerk en duurzame klantrelaties, zijn we in staat een perfecte match voor je te kunnen maken, want dat is onze missie.

Proces Analisten bij Career Control

Een proces analist vervult een belangrijke rol rondom de workflow van bedrijfsprocessen. Een proces analist werkt ook mee aan het vaststellen en verbeteren van de informatievoorziening. Hij/zij kan advies geven op het gebied van tooling en technieken binnen het procesmanagement. Daarbij wordt ook de kwaliteit van de processen getoetst, zodat de procesgang verbeterd kan worden en de performance van het proces meetbaar wordt. De proces analist gaat wensen van de klant vertalen naar eventuele technische oplossingen. Een proces analist houdt zich voornamelijk bezig met het stroomlijnen van bedrijfsprocessen.

Wat doet een proces analist zoal:
  • Het doorgronden, vastleggen en verbeteren van processen
  • Inventariseren en analyseren van de informatiebehoefte
  • Het opstellen van bedrijfsbrede impactanalyses
  • Signaleren van risico’s, knelpunten en afwijkingen

De proces analist werkt waar nodig volgens de Scrum en/of Lean-methode, in nauwe samenwerking met business- en data-analyse. Iemand die proces analist wil worden, kiest meestal voor een (bedrijfskundige) basisopleiding zoals HBO of WO Bedrijfseconomie of HBO Management, Economie en Recht. Ook zijn er specifieke cursussen en opleidingen die proces analisten doorgaans in de avonduren volgen en die opleiden tot een kenner in de richting van hun vakgebied.

Een greep uit ons klantportfolio

Overige diensten

Data & Proces

Benieuwd naar andere mogelijkheden binnen data & proces?

Athletes Programma
Wil jij tot de top van Data & Proces Nederland behoren?
Altijd op de hoogte blijven?
Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Volg ons op social media

Alle rechten voorbehouden © 2023 Career Control