In the spotlight: Samantha Michon

Geboren: 30 augustus 1974 te IJsselstein. Geboren & getogen. Ook nog twaalf jaar in Nieuwegein gewoond, maar sinds drie jaar weer terug. Samantha woont daar met man en de kids, Phoebe (20) en Amy (14).

Werkt (sinds) bij CC als en wat deed je daarvoor?
Officieel sinds juli 2022 (in juni snuffelde Samantha al wat mee bij Career Control). Hiervoor heb ik als Recruiter gewerkt in de kraamzorg. Het doel is hetzelfde, namelijk de juiste mensen vinden. Maar het is wel een hele andere wereld. Ik zocht daar planners, coaches en vooral veel kraamverzorgenden. Ik merk wel dat kandidaten in de kraamzorg doorgaans wat spraakzamer zijn. Je krijgt veel ‘verhalen’ te horen en geeft ook wel een heel ander beeld van Nederland dan je mogelijk kunt hebben; Veel emoties, gelukkig veel positief.

Maar ook gezinsproblematiek waarmee medewerkers moeten dealen. Het beroep van Kraammedewerker betaalt niet helemaal in verhouding voor wat je allemaal moet doorstaan, uitvoeren of waarvoor je klaar moet staan. Dat werk moet echt in je hart zitten.

Ik heb het recruiten daar helemaal zelf moeten leren, een stand alone – functie. Dat ging prima, maar ik had geen vergelijking, klankbord en weinig ontwikkelmogelijkheden in het vakgebied op termijn. Deze behoefte werd steeds groter en zo ben ik uiteindelijk in contact gekomen met Career Control, waar ik met andere recruiters kon gaan werken en nieuwe dingen leren.

Waarvoor moeten collega’s bij jou wezen?

Inhoudelijk moet ik vast nog juist veel bij andere collega’s wezen. Maar bij mij kunnen ze zeker altijd terecht voor een luisterend oor. Maar ook wanneer je iemand kent die op zoek is naar een nieuwe baan natuurlijk.

Wat is je opgevallen, nu inmiddels enkele maanden bij CC aan het werk?

Het is een leuke, gezellige club. Hard werken en ervaren mensen om van te leren. Het is ook echt een duiventil; De één loopt naar binnen, de ander naar buiten. Soms zit het kantoor vol, ander moment zit je alleen. Iedereen doet z’n ding.

Wanneer treffen we jou het meest chagrijnig aan en wanneer het meest vrolijk?

Ik ben niet snel chagrijnig, vind ik zelf.. 😊. Meer geïrriteerd. Wanneer kandidaten afbellen. Maar dat is meer balen dan dat ik daar geïrriteerd van raak. Vrolijk word ik van een ijskoud glas cola zero! …… Als dingen lekker gaan, de 24 uur mixmarathon van Slam! Het strand en wat eten. Een beachclub met rumoer. Don’t worry van Madcon, dat is een liedje waar ik echt vrolijk van word!

Wat wilde je later worden?

Chirurg. Maar dat was te pittig. Of danseres. Ik heb veel gedanst en opgetreden, in shows op locatie of bij TV- opnamen.

Waar besteed je je vrije tijd aan?

Sporten (fitness), gezin, vrienden en familie. Ben een socializer. Verder doe ik vrijwilligerswerk bij het hockeyen (bardienst op zondag) en verzorg ik de social media voor een kledingleasebedrijf.

En waar had je liever je vrije tijd aan besteed?

Haha.. als ik daar de tijd voor zou hebben, de wereld ontdekken. Ik zou wel naar Valencia willen, Bali, Thailand, New York, Caribisch gebied. The beach life zeg maar…

Wat moet je nog gedaan hebben, voordat je het hoekje omgaat?

Parachute springen en duiken met haaien. Ik in een kooi, haaien er omheen. In augustus heb je op Discovery ieder jaar ‘Shark Week’. Dan hoef je mij niet te bellen. Dan zit ik voor de TV. Ik vind het prachtige, mysterieuze dieren.

Van welke rare eigenschap van jou weten wij nog niets?

Dat ga ik je niet vertellen. Of toch wel: Ik praat hardop tegen mezelf en vertel wat ik allemaal nog moet doen.

Wat zouden mensen meer moeten doen?

Het strand schoon achterlaten!

Waar heb je een godsgruwelijke hekel aan?

Mensen die een advies geven waar je niks mee kan. Het bekende “Weet je wat jij moet doen?”. En wanneer iemand de kopjes op de vaatwasser zet, in plaats van erin.

Beste muziekalbum?

Heb ik niet echt. Ik was vroeger fan van Madonna. Ik vind zoveel leuk. Van Black Eyed Peas, Alicia Keys tot en met Tony Scott, Ice Cube, Public Enemy, Guns ’n Roses of André Hazes.

Welke BN-er zou je kunnen of willen zijn?

Poeh.. geen, geloof ik. Iemand die betekenisvol werk doet of een multi-talent. Ik zou wel als Obama speeches willen kunnen geven. Al schrijft hij die niet eens zelf trouwens.

Beste film:

Leukste film, Just friends. Mega grappige film. De film die mij het meest bijgebleven is, When they see us. De serie gaat over een waargebeurd verhaal van een onterechte vervolging van vijf jongens (van wie vier donkere jongens en één Zuid-Amerikaanse jongen) in 1989, voor het verkrachten van een blanke vrouw in Central Park in New York, de Central Park Jogger case. En hoe dit hun leven heeft beïnvloed.

Kort rondje

Beste boek: Moord & doodslag of biografieën
Beste radioprogramma: Geen echte favoriet. 538 met Evers vond ik leuk; Slap ouwehoeren en alle nieuwtjes
Beste Restaurant:
Geen specifiek restaurant. Gek op sushi en Indonesisch eten. Al kan dat laatste ook uitstekend worden gegeten bij mijn familie.
Kledingstuk: Sneakers! Veelal Nike. Maar ook Jordans. Vooral de Nike Air Max 1 blijft favoriet!

Privacyverklaring

Cookies

Algemene voorwaarden

login