In the spotlight: Nili Vijzelman

Geboren op 13 december 1989, groeide op in Alphen aan de Rijn.
Was daar op haar 17e wel klaar en dook het Leidse studentenleven in. Eindigde jaren later in Den Haag, waar ze tegenwoordig samenwoont en moeder is van Rafaël (4) en Noah (1).
Sinds wanneer kunnen we jou tegenkomen bij Career Control?
Sinds 1 november 2021. Ik werk als Business Manager voor het label
Data – & Proces. Ik ben verantwoordelijk voor van alles van deze unit; Recruitment, sales en new business. Het is mijn verantwoordelijkheid om de unit verder uit te bouwen en te laten groeien.

Wat deed je hiervoor?

Ik werkte als SR Accountmanager bij een detacheringsorganisatie in de zorg. Ik heb er acht jaar lang gezeten en ben vanuit recruitment
doorgegroeid naar Sr. Accountmanager.

Wat wilde je later worden?

Ik ben gek op spanning en bloed! Altijd al geweest. Toen ik vier was keek ik een Duitse serie, Medicopter 117, en toen wist ik het: Trauma Arts!
Die droom duurde tot en met mijn 17e. Ik was al aan de verpleegkunde opleiding begonnen, maar tijdens de opleiding kwam ik er achter dit ik dit toch niet helemaal leuk vond. Daarnaast ging ik steeds meer mijn tijd besteden aan het studentenleven en had ik ook nog een bijbaantje in een Grieks restaurant.
Na twee jaar ben ik gestopt met verpleegkunde. Ik wilde niet meer wisselende diensten werken, maar gewoon een baan waarbij ik overdag normale tijden aan het werk was en met mensen kon werken. Zodoende ben ik Human Resource Management gaan studeren.

Met de kennis van nu trouwens, als ik toen had gehoord van Formule 1 en mijn ouders zouden mij daar op hebben gezet, was ik nu coureur geweest!
Ik houd van snelheid!

Waarvoor schaam jij je dood?

Ik heb er nog wel eens een handje van om gezegdes en spreekwoorden door elkaar te halen. Mijn vriend heeft voor mij al eens een spreekwoordenboek cadeau gedaan.

Waar maken we jou blij mee?

Heel cliché, maar dat zijn mijn zoontjes/mijn gezin. Verder houd ik ontzettend van snoep. Thuis moet de snoeppot ook altijd vol zitten.

Wat doe je in je vrije tijd?

Ik ben vooral druk met de kids en we hebben een nieuwbouwhuis gekocht, waar we nu ook veel mee bezig zijn. Films en series kijken doe ik dan ook graag als ik even tijd hebben. Maar Ik heb tien jaar op Latin gedanst, waarvan ik vijf jaar wedstrijden heb gedanst door heel Nederland. Best nog wel op hoog niveau, maar uiteindelijk ben ik hiermee gestopt omdat het teveel tijd in beslag nam. Dat liep destijds wel eens op naar drie keer per week vier uur trainen voor een naderende wedstrijd. Nu ga ik af en toe naar een salsafeestje. Op termijn zou ik het Latin dansen misschien wel weer willen oppakken.

Hoe zouden je dagen eruit zien als je rentenier zou zijn?

Veel met vakantie gaan. Stedentrips. Ik houd van ‘luxe vakanties’. Je ziet mij niet snel in een tentje. Dus dan ga ik voor mooie hotels met van alles erop en eraan. Heerlijk om in de zon te liggen bij het zwembad of strand, boekje lezen. Ik kan daar heerlijk van genieten. Af en toe een dagje op pad vind ik leuk,
maar niet elke dag.

Wat is jouw beste eigenschap?

Ik heb veel lef. Ik stap op de zaken af, durf te vragen. ‘Niet geschoten is altijd mis’, is mijn motto. Verder ben ik ben sociaal, praat makkelijk.
In mijn vriendenclub ben ik de verbinder en initiatiefnemer/organisator.

Welke gouden tip geef je gratis weg aan iedereen?

Ik maak me tegenwoordig niet zo snel druk meer. Ik relativeer altijd door te zeggen ‘gaat er iemand dood? Nee? Dan is er morgen weer een dag.

Ben jij diegene die altijd mazzel heeft of altijd de Sjaak is?

Sjaak. Mijn vriend heeft altijd mazzel en ik heb vaak pech. Waar het voor de één makkelijk aan komt waaien of geluk heeft, heb ik dat niet. Ik moet er altijd hard voor werken om iets te bereiken. Ik ben ook altijd de pineut bij shows of bij trainingen waar je iets ‘voor moet komen doen’.

Wat zou je liever over hebben gedaan?

Op dit moment niks, ik denk dat alles wat er gebeurd is mij heeft gemaakt tot de persoon wie ik nu ben.

Vul deze aan:

“Daar heb je haar weer met haar eeuwige”… hakken!
“Iedereen vind mij vooral leuk vanwege”… mijn doorzettingsvermogen, oprecht en eerlijkheid.

Daar heb ik een godsgruwelijke hekel aan:

Schoonmaken, sporten. Koken doe ik ook niet graag trouwens. Alleen formule 1 kijken. Dat doe ik dan ook wel fanatiek!

Welke BN – er zou je kunnen of willen zijn?

Max Verstappen; ik vind het geweldig om te zien hoe nuchter hij is, niet laat leiden door de rest. Ik vind het ook echt mooi om te zien dat zo`n persoon voor een heel land ,zelfs voor de wereld, een verbinder kan zijn.

De meest kansloze uitvinding ooit!

Kruispunten waar je rechtdoor mag én naar rechts, maar waar tegelijkertijd ook de fietsers en voetgangers mogen oversteken. Je staat alsnog stil en ontstaat dan toch nog file. Zo onhandig en zo irritant!

Dat had ik nooit moeten kopen:

Ik heb een keer schoenen uit het buitenland besteld die waren afgeprijsd. Bleken ze vervolgens te klein te zijn en bij het terugsturen heb ik ontzettend veel bezorgkosten moeten betalen. Dat wilde ik niet en wilde ik ze verkopen op markplaats, maar dat is nog niet gelukt en liggen ze inmiddels alweer twee jaar te ‘liggen’. Kortom, echt een miskoop.

Kort rondje

TV serie: The Sinner, The Staircase, Ozark, You
Radio: Dat was Radio 538, maar sinds Wietze en Klaas de ochtend doen, is er niet veel meer aan
Muziekalbum: Kensington als band. Album maakt mij niet uit
Gadget: potje Blistex lippenbalsem (al 20 jaar verslaafd)
Sport: Shawshank Redemption. Thrillers waarbij de puzzelstukjes op het laatst op de juiste plek vallen.
Held(in):Mijn zus Esther. Die voedt alleen een kind op, heeft een goeie baan, die dopt het allemaal uitstekend zelf
Concert: Ik ga nooit naar concerten. Maar een DJ set van Kygo zou ik wel willen zien, of een optreden van Kensington.
Boek: boeken van James Patterson lees ik graag, verder biografische boeken
Kledingstuk: Blazer, is lekker makkelijk en past overal bij. Je kan het thuis aan, kan op het werk
Restaurant: Het Gouden Hoofd, Den Haag (Franse keuken en live muziek)
Gerecht: Chocoladefondant, verder houd ik echt van vlees eten, een heerlijk stuk biefstuk gaat er zeker wel in.

Alle rechten voorbehouden © 2022 Career Control