In the spotlight: Mike van der Heyden,
Onze Sales – topper uit het zuiden

Geboren, wanneer en waar? 9 maart 2000, in het ziekenhuis in Helmond. Sindsdien nog altijd woonachtig in Helmond en vooralsnog geen plannen er ooit te vertrekken. Mijn vriendin woont in Eindhoven. Dus die zal dan ooit naar Helmond moeten komen 🙂
Werkt (sinds) bij CC als en wat deed je daarvoor? Studeren (Ondernemerschap en Retailmanagement op Avans Hogeschool)! En sinds sept 2021 werkzaam bij Career Control. Tegenwoordig ben ik Business Consultant. Ik doe sinds 2021 hetzelfde werk, maar heb volgens mij al wel vier verschillende titels gehad. Sales dus. Altijd al interesse in verkoop gehad en dat is ‘m ook geworden. Via Jasper (die destijds bij een ander recruitmentbureau werkte en tegenwoordig ook bij Career Control) kwam ik in contact met CC en een gesprek met Boudewijn, Daniëlle en Bas J. verder, was het raak.

Waarvoor moeten collega’s bij jou wezen?

Voor zo min mogelijk, maar iedereen komt voor alles haha. Nee hoor grapje, ik ben vrij toegankelijk volgens mij, voor zakelijke – of privézaken. Bij mij staat het belang van de ander altijd hoog in het vaandel, misschien wel iets teveel soms…

Wat is er leuk aan Career Control en wat vind je minder tof?

Leuk is de combinatie van het type mens binnen het bedrijf; Verschillende leeftijden en ervaringen gemixt door elkaar. Er is veel vakkennis in huis en dat wordt gedeeld. Dat is prettig. Maar misschien nog wel meer de informele setting. Tegen een directe collega kun je hetzelfde zeggen als tegen de directie. Je kunt eerlijk zeggen wat je wilt of vindt.

Minder tof is de ambities versus het realisme. Een organisatie mag ambitieus zijn, graag zelfs. Maar het realisme moet wel altijd de boventoon voeren. Af en toe is dat bij Career Control wel eens andersom 😉.

En wat tenslotte ook positief is, is dat de markt lastig is en toch iedereen er wel altijd voor gaat: Schouders eronder en gaan! En elkaar daarbij helpen.

Wat wilde je later worden?

Profvoetballer. Met als einddoel bij Barcelona. Maar PSV zou ook niet hebben misstaan. Op latere leeftijd trok het bedrijfsleven mij ook al snel aan. Het bedrijfsleven trok al wel, het commerciële stuk, bedrijfseconomie. In de loop der (studie)tijd werd dat steeds interessanter.

Waar ben jij, vind je zelf, echt rete-goed in?

Gezelligheid brengen, echte Brabantse gezelligheid! In groepsverband aanwezig zijn, kleedkamerhumor. Ik ben niet degene die op vrijdagavond in afzondering op de bank gaat zitten. Ik hoef niet op de bar te staan, maar ben wel graag in een groep in de kroeg te vinden.

Ben je blij met je naam? Hoe zou je hebben geheten als je een meisje was geworden?

Haha ja. Ik heb er geen slechte associaties bij, ik hoor de naam niet zo vaak in de regio. Dus ja, ik ben er blij mee. Geen slechte associaties. Ik weet niet hoe mijn ouders aan mijn naam zijn gekomen eigenlijk. Als ik een meisje was geworden zou ik Romy hebben geheten.

Waar word je doorgaans pissig van?

Ik word sowieso niet snel boos of pissig. Als mensen niet echt eerlijk zijn, dat trek ik slecht. Uitsloofgedrag, anders doen dan dat ze daadwerkelijk zijn. Iets mooier maken dan het is, is prima. Maar je heel anders gaan gedragen dan wie je bent, daar houd ik niet van.

Wie de beste shuffle-aar?

Haha dat is The Champ! Ik dus. Albert–Jan en ik deden altijd een spelletje met een half slappe bal en een prullenbak en dan proberen die bal erin te trappen. Maar inmiddels een paar prullenbakken verder en de bal weggegooid door de schoonmaakster, zijn we overgestapt op sjoelen met pepernoten richting een getapete lijn op de tafel. Wist je dat pepernoten na 3 maanden groen beschimmelen? Dat was op een gegeven moment niet meer te doen… vieze handen. Momenteel doen we het met bierdoppen. Albert–Jan is The Worlds Greatest in shuffelen. Maar ik ben The Champ!

Waar besteed je je vrije tijd aan? En waaraan zou je liever je vrije tijd besteden?

Aan mijn vriendin. Uit eten. De kroeg. Onder de mensen zijn vooral. Verder is het veel voetballen of voetbal kijken. De derde helft bevalt ook goed. En waar ik mijn tijd liever aan zou hebben besteed..? Ik geloof dat het wel besteed aan de dingen waaraan ik het wil besteden. Kan vast altijd nuttiger, maar dit vind ik leuk.

De wereld mag pas naar de bliksem gaan als…

Poeh.. Pas als iedereen ervan genoten heeft.

Van welke rare eigenschap of afwijkend gedrag van jou weten wij nog niets?

Of dat echt een rare eigenschap is, weet ik niet. Maar ik ben geen planner. Spontaan ontstane ideeën op dat moment uitvoeren vind ik meestal leuker dan wat er op dat moment gepland stond. Dat kan irritant zijn voor anderen natuurlijk.

Wat zouden mensen meer moeten doen?

Mensen moeten zich niet zo druk maken over alles. Niet overal een mening over vormen en je niet alles (zo) aantrekken. Je maakt het leven voor jezelf zuur.

Waar heb je een godsgruwelijke hekel aan? En wanneer zit je helemaal in je element?

Dingen doen waar ik het nut niet van inzie. Winkelen wanneer het koud is bijvoorbeeld. En dan ook nog op de fiets gaan. Of met voetbal – warming up vijf rondjes lopen, terwijl iedereen allang warm is en er klaar voor is.

En ik zit in mijn element wanneer ik iets aan het doen ben waar ik passie voor heb. Bijvoorbeeld plaatjes draaien op een feest en de mensen vermaken. Dan heb ik het over kleine feestjes in de voetbalkantine of een verjaardagsfeestje ofzo. Niet voor een specifieke doelgroep betaald ofzo. Ik moet het zelf leuk hebben.

In welke tijd had jij beter geboren kunnen worden?

Ik zou de tijd van voor het internet wil willen hebben meegemaakt. Ik vind het interessant hoe dingen toen gingen: Wat doe je als er nog geen play station is, hoe gingen mensen met elkaar om toen er nog geen mobiele telefoon was, of je niet alles direct op kon zoeken, hoe gingen mensen om met pen & papier in plaats van een ‘cloud’. Kijken hoe dat old skool ging.

Welke BN – er zou je willen zijn?

Je kan beter vragen van welke cancelcultuur zou je geen deel van uit willen maken? Het zou een BN- er moeten zijn die doet wat hij leuk vindt en zichzelf niet belangrijker maakt dan hij is en over straat kan lopen zonder lastig te worden gevallen. René van der Gijp ofzo. Die maakt zichzelf niet mooier dan hij is. Dat bevalt mij wel. Geen Matthijs van Nieuwkerk in ieder geval.

Kort rondje

Beste TV – serie: Prison break, wel meer de eerste seizoenen.
Beste radioprogramma: Switchen tussen zenders op weg naar werk om het slap geouwehoer te horen. S ‘middags mag er meer muziek op. De Mixmarathon van Slam! is ook leuk.
Beste muziekalbum: Broederliefde – Hard Work Pays Off 2, in mijn goede oude tijd op de middelbare school.
Kledingstuk: Horloge. Niet echt een kledingstuk, maar ik houd daar wel van. Ik heb er één voor mezelf gekocht toen ik was afgestudeerd. Dat was een mijlpaal voor mezelf.
Beste boek: Oei, ik lees niet zoveel. Op vakantie eventueel. Dat zou dan een biografie moeten zijn, van Wim Kieft ofzo. Aangrijpende gebeurtenissen, maar wel een luchtig boek. Gewoon de waarheid en geen geromantiseerd verhaal. Beste restaurant: Restaurant De Verlenging in het PSV – stadion haha.. (waar we dit interview afnemen, red). Nee, geen voorkeur. Als het maar geen vis of sushi is.

Alle rechten voorbehouden © 2023 Career Control