In the spotlight: Ruut-Jan Bakkenes, één van de eigenaren van Career Control F

Geboren: in het Zeister Ziekenhuis op zaterdag 18 oktober 1975. Achter de schuifdeuren. Daarom doet hij ook nooit de deur achter zijn kont dicht.
Woonplaats: Opgegroeid in Zeist. Later verhuisd naar Houten, terug naar Zeist en inmiddels jaren woonachtig in Vleuten.
Samenstelling gezin: Vader van Mats (14) en Bente (16). Al sinds begin jaren 90 samen met zijn Anoeska, officieel sinds 1995 en sinds 2000 samenwonend.
Bij Career Control sinds: 2010, eerst als directeur – eigenaar van Career Control F, later mede – eigenaar van het huidige Career Control Finance.

Is het eigenlijk wel leuk om directeur te zijn?

Het is heel erg leuk om te zien hoe Career Control en de mensen zich ontwikkelen. Hier krijg ik veel energie van. Aan de andere kant zijn er ook soms bepaalde verantwoordelijkheden waarvoor je in het grote belang niet weg kunt lopen en die voor het individu en dus ook voor mij minder leuk zijn. Daar heb je niet altijd invloed op maar wel hoe je ermee om gaat en op anticipeert.

Als mede – eigenaar van zo’n onderneming, is dat dan je ‘3e kind’?

Nee. Het staat wel heel dichtbij me. Maar het blijft zakelijk. Zeker als je zo groot wordt, heb je niet overal meer invloed op en wordt het minder persoonlijk. Maar je bent er 24/7 altijd mee bezig. Altijd kansen zien. Altijd afwegen. Maar je leert ook wel om tijd te nemen voor je kids, vrouw, genieten van vakantie(rust).

Met welke collega’s ga je vooral veel om?

Boudewijn Ingwersen en Ronald de Kruijf, mede – eigenaren van de toko. In de dagelijkse operatie met iedereen uiteraard. Praatje hier met Heidi Scholtens, praatje daar Denise Blankenstein of Edwin van der Tol.

Wanneer moeten collega’s bij jou wezen?

Als zaken in het reguliere proces vastlopen, behoefte hebben aan een andere blik op de zaak of er knopen moeten worden doorgehakt. Maar ook als je het wilt hebben over Ajax, de Tour de France, auto’s of huizen in het buitenland die je beter niet kunt kopen. En als je zin hebt in een borrel.

Wat deed je vroeger en wat wilde je later eigenlijk worden?

Kranten bezorgen, werken bij Snackbar Killy, magazijnwerker bij Telesuper. Zelfs vakantiewerk gedaan als loodgieter en dakdekker. Toen ik een keer van school kwam en de bus had gemist, ben ik maar bij een uitzendbureau naar binnen gewandeld om te kijken wat ze hadden. Dat leidde naar de baan als Betalingsverwerker bij NMB-Heller. Daar ligt de basis. Ik groeide door naar (TL) Debiteurenbeheerder, waarna mijn manager een eigen detacheringsorganisatie, CreditForce, startte. Daar heb ik jaren gewerkt en ben uiteindelijk voor mezelf begonnen met CCF, onder de vleugels van het reeds bestaande Career Control.

Ik wilde altijd eigenaar worden van een autobedrijf. Mijn buurman had er één. Die wilde mijn studie wel betalen als ik voor hem zou komen werken. Als ‘jongste’ verkoper heb ik er ook wel even gewerkt. Maar de eigenaar overleed en dit sprookje hield op. Ik heb overigens laatst wel een auto bij zijn zoon gekocht.

Waar gaat je vrije tijd aan op? En waar had het aan op moeten gaan?

Kijken bij het sporten van de kids (korfbal en voetbal), trainingen geven (korfbal), golfen, hapje, drankje of een serie kijken. Ik doe eigenlijk wel waar ik zin in heb. Mijn tijd onzinnig besteed betekent meestal dat ik een serie kijk die sterk begint en dan uitgemolken wordt, zoals Casa de Papel of Prison Break. Maar dat kap ik dan voortijdig af.

Wat is volgens jou typisch Career Control? En op welk bedrijf zou Career Control moeten lijken?

CC moet lijken op CC. Ik geloof in ons eigen DNA. We hebben een eigen karakter. We ontwikkelen altijd, dus lastig te kopiëren. Ik heb geen ander bedrijf of een andere ondernemer die ik als voorbeeld houd. Wel is typisch Career Control dat we teveel kunnen zeiken over die paar dingen die niet goed gaan, in plaats van te genieten van de successen.

Wat moet er allemaal nog gebeuren voordat je vredig inslaapt?

Gezond 100 worden en genieten van de ontwikkeling van mijn gezin. Een hersenspinsel is nog wel om misschien ooit een luxe vakantieboerderij te openen in Frankrijk voor mensen met een lichamelijke beperking.

Wat is jouw beste eigenschap?

Dat moeten anderen maar bepalen. Maar dan zou ik voor mezelf zeggen dat ik mij niet snel van de wijs laat brengen, eigen inzicht, onafhankelijk de keuze maken.

Als we jou op een onbewoonde zandplaat in de Waddenzee zouden zetten en na een week komen we je weer ophalen, welke (nieuwe) inzichten heb je dan gekregen?

Ik zou mij prima vermaken, denk ik. Mijn inzicht zou zijn dat ik dat misschien wel ieder jaar even zou doen.

Dat was nogges een mazzeltje!

Dikke prijs gewonnen bij de Vriendenloterij.

Dat zouden meer mensen moeten doen!

Dingen van de zonnige kant bekijken. En volg je hart!

Welke BN-er zou je kunnen of willen zijn?

Mark Rutte of Peter R. de Vries. De eerste vanwege zijn verantwoordelijkheden en toch gewoon de man op het fietsje blijven. De tweede omdat de grens tussen penoze en rechtvaardigheid mij intrigeert en het feit dat iemand dan keihard blijft zeggen wat hij vindt.

Van welke rare eigenschap van jou weten wij nog niets?

Ik heb altijd 10 euro contant bij me. Want je weet maar nooit.

Daar heb ik een godsgruwelijke hekel aan!

Heel, heel lang nadenkend (red.)… Mensen die fouten maken en de schuld elders neerleggen.

Waar zou je jezelf voor een jaar lang opsluiten?

Nog langer nadenkend..(red.)… In het casino of op een Grieks eiland met zon, eten en drank.

Kort rondje

De meest kansloze uitvinding ooit: De Fiat Multipla
Op vakantie, in het buitenland, heb ik altijd de neiging om: Op zoek te gaan naar waar ze frikandellen speciaal verkopen.
Als dat in de aanbieding is, MOET ik dat hebben: Zambuka
Dat had ik nooit moeten kopen:
Skeelers. Omdat ik er geen reet aan vind.
Beste TV serie: Miami Vice en Undercover
Beste radioprogramma: Muziekzenders waar weinig geluld wordt. Verder maakt het me niet uit.
Favo gerecht: Frikandel mayo of speciaal

Beste muziekalbum: Michael Jackson – Bad
Mooiste gadget: Mijn mobiele telefoon
Mooiste sport: Korfbal en zaalvoetbal om te doen. Voetbal en basketbal om te kijken.
Beste film: Hopelijk de nieuwe James Bond. A View to a kill was ook goed trouwens.
Beste boek: Toon Gebrands – Mijn stijl
Favo kledingstuk: Trainingsbroek. Voor zowel actief gebruik als op de bank
Beste restaurant: De Boerenschuur in Vierhouten (relaxed, ambiance, in het bos, authentiek, lekker)

Privacyverklaring

Cookies

Algemene voorwaarden

login