In the spotlight: Olaf de Weerd, één van de eerste recruiters bij Career Control F

Er is een tijd van komen en er is een tijd van gaan. Voor Olaf is na 16 jaar het moment aangebroken om een andere stap te gaan zetten. Nog orienterend wat die volgende stap dan ook precies gaat zijn hebben we Olaf gevraagd om wat herinneringen met ons te delen en of hij nog tips heeft voor de achterblijvers.

Hoe lang ben je werkzaam geweest bij Career Control?

Ruim 16 jaar. Ik werkte bij Gemeente Lelystad. Toine en William deden in de luwte al wat werving & selectie en hadden recruiters nodig om kandidaten te gaan bellen. Dat werd ik samen met de zus van Toine. Zijn zus vond het al snel niks om te doen. Ik kreeg min of meer letterlijk een telefoon in mijn hand gedrukt, een CV van een kandidaat op Monsterboard en het verzoek om maar te bellen en zien wat er gebeurt. Dat was allemaal wel even spannend. De heren hadden een opening gevonden om bij CreditForce en TKB mensen te leveren en zo begon het. Er is nog even samengewerkt met (destijds) Alec Burlington om detachanten te gaan plaatsen. Maar we vonden dat we dat zelf ook wel konden doen. Dus daar gingen we. USG People werd al snel een grote klant. En niet lang daarna kwam Danny erbij voor IT, Wim (vader van William) voor de boekhouding en Roy voor de sales. Er kwam een recruitmentsysteem (CATS). Dat was een oersimpel programma zonder poespas, draaide gewoon op een laptop en dat was het. Meer was er niet nodig.

Hoe zat dat nou met die vloer in de kelder aan de Oude Gracht?

Ja, toen ik begon bij Career Control hadden we net de werfkelder aan de gracht gehuurd. Die moest geschuurd worden. Daar ben ik dagen druk mee geweest. En toen die af was, heeft de directie er een ander vloer overheen gelegd haha. Dat was toch een betere oplossing.

Wat is je mooiste herinnering aan Career Control?

IJsland! Met het team uit Woerden naar IJsland in 2016. Dat heeft natuurlijk niet echt met het werk te maken. De leukste (werk)tijd was de beginperiode aan de Oude Gracht. De ‘Lullen over het vak’ – ZZP netwerkborrels vond ik leuk.

Wat is er in de tussentijd allemaal veranderd?

Veel. Vroeger was veel beter en slechter. Nu ook. Dat houd je altijd. Ik denk wel dat er vroeger in de praktijk meer samen werd gewerkt. Het samenwerkverhaal is wel meer dan ooit aanwezig, maar voor mijn gevoel is dat er tegenwoordig minder in de praktijk. Ik zie ook veel goede nieuwe aanwas, die we voorheen nog niet hadden.

Ben je in de tussentijd een wijzer man geworden?

Waar ik bij aanvang tegen bepaalde mensen opkeek op basis van hun indrukwekkende opleiding of verhaal, ben ik er wel achter gekomen dat dat ook helemaal niets zegt. Je kant cum laude zijn afgestudeerd, maar communicatief nog steeds aardig de weg kwijt zijn.
Ik zat een keer tussen een groep ervaren recruiters bij een opdrachtgever met mijn nog enigszins beperkte ervaring en ik was nou niet bepaald onder de indruk van al die andere recruiters. Dat was wel een eye – opener.
Zeker is dat ik bij Career Control vooral heb geleerd met mensen in gesprek te kunnen gaan en de gesprekspartner een goed gevoel mee te geven. Maar verder denk ik dat er nog steeds veel te leren valt voor mij. Vandaar ook deze stap.

Wat ga je doen?

Ik ben nog oriënterend (in recruitment). Ik heb deze stap gezet om daar voor mezelf de tijd voor te nemen.

Wat wil je de achterblijvers meegeven?

Uit de kleurentesten komt naar voren dat ik ‘paars’ ben. Kortom, gericht op samenwerking. Ik vind zaken als samenwerken, ondernemerschap, je verantwoordelijkheid willen dragen voor je eigen resultaten positieve zaken om altijd voor te blijven waken.

Privacyverklaring

Cookies

Algemene voorwaarden

login