In the spotlight: Annemarieke Veldkamp

Geboren: In Den Bosch op 27 juli 1970. Mijn eerste levensjaar doorgebracht in Sint-Michielsgestel en toen door naar Huizen, waar ik nog steeds woon.
Thuissituatie: Alleenstaand, met ex – pubers Damian (21) en Serena (19)
in huis. Ook twee konijnen trouwens (Gizmo en Emmy). Een kat komt er niet in, want ik heb een allergie. Maar in het verleden hebben er wel (o.a.) een chipmunk, chinchilla, leguanen en honden rondgelopen.
Werkt (sinds) bij CC als en waarom moet je bij Annemarieke wezen:
Vanaf 1 januari 2017 kun je je al melden bij deze Salarisadministrateur voor waar je geld blijft! En als je meer wilt weten over arbeidsrechtelijk advies, fiscale regelingen, CAO – vragen en andere dingen waar de rest geen verstand van heeft.

Met welke collega’s gaat Annemarieke veel om?

Sarah (haar financiële klankbord), Bianca (voor HR – zaken en arbeidsrecht) en verder vooral eigenlijk met de hele meiden – clan van Backoffice. Meestal werk gerelateerd, maar er is ook privé een ‘eetclub’ met deels oud – en deels huidige collega’s.

Wat voor werk deed je vroeger?

Ik ben ooit begonnen met het sorteren van bloemen in een koude bloemenschuur. Om op te warmen naderhand patat scoren bij de patatbakker even verderop. Dat werd dan ook mijn tweede baan: Patatbakker. Maar na 3 weken kreeg ik de zenuwen van de grote bestellingen die ik niet kon onthouden. Toen ben ik bij Blokker gaan werken, later nog twee keer teruggekeerd bij Blokker. Tussendoor ook nog in de thuiszorg en in een slagerij gewerkt. Toen kwam de beveiliging; Begonnen als beveiliger, uiteindelijk ben ik daar de administratie gaan doen, ondertussen de benodigde opleidingen gaan volgen, de boekhouding en uiteindelijk ook salarisadministratie. En toen werd het 100% salarisadministratie bij Career Control.

Wat wilde je later worden?

Politie te paard. Of hulpverpleegkundige. Zo ergens rond mijn 18e verdween de bovengemiddelde liefde voor paarden. Al zou ik nooit van mijn leven paardenvlees eten.

Je bent wel erg vaak in het zwart gekleed hè? Waarom is dat?

Een praktische kleur om in ‘te verdwijnen’. Ik sta niet graag in de spotlights. En dan is dat ideaal. Thuis of op het werk. Het is niet mijn lievelingskleur ofzo. Dat is trouwens zeegroen. Niet turquoise. Niet gewoon groen. Zeegroen! Dan heb je ook gelijk mijn rare eigenschap te pakken: Spulletjes in zeegroen MOET ik kopen. Ik heb 2 zeegroene muren, een zeegroen servies. Mijn wasbak heb ik tot twee maal toe in Duitsland gekocht, omdat ze die kleur daar wel verkochten. O ja, mijn haar is ook zwart/bruin. Mijn originele kleur is (was) blond!

In de wandelgangen horen we dat je schildert en meubels maakt. Je bent dus een creatief persoon?

Ik wil vooral alles leren. Ik stoffeer mijn meubels zelf. Moet er wat gestukadoord worden, kijk ik hoe het moet en doe ik het zelf wel. Heb ik niet het juiste schilderij op de juiste plek, maak ik het zelf. Ik leer graag, klus en knutsel graag en zoek de uitdaging graag op. Ik ben Pipi Langkous; Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk wel dat ik het kan.

Op welke plek van de wereld zouden ze jou heel gelukkig maken? En met wie?

Een (warm) eiland. Met mijn al 40 jaar beste vriendin Esther. Maar uiteindelijk wil ik wel weer gewoon naar huis.

Wat moet er allemaal nog gebeuren voordat je vredig in kan slapen?

Doe al wat ik leuk vind, het maximale haal ik er al uit. Dus vredig inslapen kan al. Maar mocht ik nu kunnen rentenieren, zou ik het vullen met knutselen. Alles wat ik op Pinterest tegen kom, wil ik ook maken. Verder koken. En ik ben een nachtmens, dus ik zou s’ nachts veel op zijn en overdag slapen.

Wat is jouw beste eigenschap? Je bent moeder, bij welke eigenschap schamen je kinderen zich dood voor je?

Mijn brede interesse! Waar mijn kinderen zich bij mij voor schamen…… o ja, ik zing mee bij The Voice of Holland. Dat vinden ze irritant.

Daar hoeven ze bij jou echt niet mee aan te komen!

Negativiteit, roddels, kwaad spreken over mensen.

Wat bleek achteraf een meesterzet te zijn geweest van je? 

Gaan werken als Beveiliger! Dat was de leukste baan. Daar heb ik geleerd veel over grenzen te gaan, karakter ontwikkeld. En er heerst veel kameraadschap.

Wie of wat wint wat jou betreft de Goude Drol 2021?

Poeh.. geen idee. Een verhaal heeft wat mij betreft vaak wel twee kanten. Ik kan niet zo snel iemand bedenken. Wel vond ik mezelf een gouden drol toen we net Le Mirage introkken met Career Control. Toen ging het brandalarm een keer af en stond ik ongeveer als eerste 20 verdiepingen lager. Ik was even vergeten dat ik Hoofd BHV was. Dat gaat me 100% nooit meer overkomen.

Welke BN-er zou je kunnen of willen zijn?

Het liefst geen. Nogmaals, ik wil niet in de spotlights staan. Maar anders zou ik kiezen voor Chantal Janzen. Ik denk dat zij behoorlijk zichzelf is en dat spreekt me aan.

Misschien had ik mijn geld beter aan wat anders uit kunnen geven.

Ik heb ooit een bad van 600 euro gekocht. Belachelijk duur, maar het was een zwart bad en dat kon je niet overal krijgen. Na aankoop bleek het bedrijf al failliet te zijn. Geld weg. Uit nijd heb ik toen overigens nog een veel duurder zwart bad gekocht uiteindelijk, met bubbels en lichtjes erin haha.

Kort rondje

Beste sport: Bodypump (2x p week)
Beste boek: Janet Evanovich, de Stephanie Plum series
Beste kledingstuk: Jeans. Die ik overigens niet vaak draag.
Beste restaurant: Mout, Hilversum. Sharefood hapjes!
Beste gerecht: Zelfgemaakte goulash of nasi
Grootste held: Mijn vader! Om veel redenen, maar eerste wat opkomt is ‘verzorgend!’

Privacyverklaring

Cookies

Algemene voorwaarden

login