KLM

KLM

Over KLM

KLM is de oudste luchtvaartmaatschappij ter wereld die nog onder haar oorspronkelijke naam opereert. KLM heeft 33.000 medewerkers in dienst en genereerde meer dan 10 miljard euro aan inkomsten in 2018. Met jaarlijks 34,1 miljoen passagiers en 621.000 ton vracht vormen KLM en KLM Cityhopper het hart van de KLM-Groep. KLM Cargo is de vrachtdivisie en onderdeel van AIR FRANCE KLM MARTINAIR. De thuisbasis van KLM Cargo is op Amsterdam Schiphol, net als van het moederbedrijf. KLM Cargo vliegt jaarlijks naar meer dan 200 bestemmingen wereldwijd.

“Door onderbezetting had de afdeling Sales Accounting grote achterstand gekregen in de outstandings. Door de succesvolle inzet van de interim professionals van Career Control voldoen we weer aan onze afdelingsdoelstellingen”
Madalon Duineveld
Cluster Manager Sales Accounting

Sales accounting

Op de afdeling Sales accounting van KLM Cargo, is dagelijks een team verantwoordelijk voor Sales Accounting, Invoicing en Account system management processen voor de Cargo Business van Air France en KLM. De administratieve processen dienen volledig, correct en tijdig plaats te vinden. 

De afdeling heeft te maken gekregen met achterstanden in de outstandings voor bepaalde regio’s waar de nodige disputen opgelost dienden te worden.

Om de achterstanden in te halen is er vanuit de hiring hub van KLM een uitvraag gedaan voor de inzet van tijdelijke professionals die voor de duur van een bepaalde periode ondersteunen bij het wegwerken van de achterstanden. Ze leveren een bijdrage aan het verbeteren en optimaliseren van het proces. Voor de invulling van tijdelijke posities moet je zijn aangesloten als preferred supplier. Career Control is sinds 2018 één van de eerste partners voor KLM binnen het vakgebied Finance & Control.

Wat heeft Career Control gedaan?

De ontvangen aanvragen zijn door de recruitment consultant voor KLM opgepakt. Om een volledig beeld van de wervingsvraag te krijgen, vond er na ontvangst van de aanvraag een call plaats met de hiring hub en de hiring manager (Madelon).

KLM had een behoefte aan intelligente medewerkers, met een afgeronde HBO opleiding, aangevuld met enige ervaring binnen de financiële administratie. Medewerkers die snel processen doorgronden, de business begrijpen en de vorderingen kundig kunnen incasseren. Vanuit hier is er een search and selection proces van start gegaan. Dit werd gedaan in de bestaande pool van professionals van Career Control. In totaal zijn er 3 interim professionals met succes geplaatst bij KLM.

Het resultaat

Mede dankzij de interim professionals is de achterstand in het debiteurensaldo ingelopen. Dit resulteerde tot een positief effect op de cashflow van de organisatie en het verbeteren van de DSO. De interim professionals hebben een bijdrage geleverd aan het verbeteren en optimaliseren van de processen, waardoor in de toekomst onontdekte disputen sneller worden opgelost.

Boudewijn Ingwersen

Telefonisch bereikbaar op
+31(0) 6 39 78 33 73

Emailadres: boudewijn@careercontrol.nl