Eneco

Eneco

Over Eneco

Eneco is een groep van bedrijven die actief is in de energiesector. Met elkaar en samen met klanten en partners werken zij aan de missie: Duurzame energie van iedereen. De consistente koers levert resultaat op: ze zijn leider in de energietransitie. Nationaal en internationaal bieden ze toegevoegde waarde aan consumenten en bedrijven met innovatieve producten en diensten gericht op duurzaamheid. Eneco levert aantoonbaar een maatschappelijke bijdrage door het opwekken en leveren van groene energie via alternatieve energiebronnen.

“Career Control heeft met succes een credit management team samengesteld om ons met de extra werkzaamheden te ondersteunen. Ik was onder de indruk van de korte tijd die dit team nodig had om volledig mee te draaien met het bestaande team. In de 25 jaar dat ik in credit management werk, heb ik zo’n snelheid niet eerder gezien.” ​
Manuel Maas
Hoofd credit management & marktfacilitering

De situatie

Door de samenvoeging van bedrijven onder Eneco, kreeg de afdeling credit management van Manueel Maas te maken met extra werkzaamheden. Een klantportefeuille werd toegevoegd, waardoor de debiteuren werkzaamheden verdubbelde.

Manuel Maas zegt hierover het volgende: “De nieuwe klanten waren meer klein zakelijk van karakter, terwijl de afdeling juist was ingericht om grootzakelijke klanten te bedienen. Naast de snel toegenomen werkvoorraden, moest er qua cultuur en processen een flinke verandering worden doorgevoerd. Omdat we op zo’n korte termijn een extra team moesten toevoegen, hebben we er voor gekozen om samen te werken met Career Control.”

Wat heeft Career Control gedaan?​

Career Control beschikt binnen het vakgebied van credit management over een groot netwerk van beschikbare professionals. De professionals van Career Control hebben adequaat gehandeld om op korte termijn een goed werkend team van zes professionals samen te stellen. Er werd gekeken naar voldoende kennis en ervaring om de nieuwe klantportefeuille te kunnen behandelen. 

Het resultaat

Het ondersteunende team heeft in korte termijn de extra werkzaamheden opgepakt en een toegevoegde waarde geleverd om als volwaardige gesprekspartner te fungeren binnen de organisatie. Na een interim periode van zes maanden, is de opdracht succesvol uitgevoerd. 

Boudewijn Ingwersen

Telefonisch bereikbaar op
+31(0) 6 39 78 33 73

Emailadres: boudewijn@careercontrol.nl