Hoe Shania een nieuwe financiële baan heeft gevonden

In een eerdere blog schreef ik over de toegevoegde waarde van een gesprek met een specialistische recruiter. Shania van Os was werkzaam bij Carglass binnen het debiteurenbeheer en omdat het om een tijdelijke functie ging, stond zij open voor een nieuwe baan. Via LinkedIn kregen we contact met elkaar en Shania gaf aan dat zij graag eens wilde afspreken om te kijken hoe zij zich verder zou kunnen ontwikkelen binnen Finance en wat dan qua werk een logische volgende stap zou kunnen zijn.

Hoe ben je precies in contact gekomen met Career Control?

Ik ben persoonlijk via LinkedIn benaderd door Daniëlle Engellen. Zij stuurde mij een berichtje met de vraag of ik goed op mijn plek zat of op zoek was naar een nieuwe uitdaging.

Hoe was het gesprek dat je hebt gehad; waar heb je allemaal over gesproken?

Na een paar berichtjes via LinkedIn stelde Daniëlle voor om een videocall in te plannen, waarin ik mijn situatie kon uitleggen. Tijdens het gesprek hebben wij het gehad over mijn huidige situatie, mijn doelen, werkzaamheden, interesses, wat Career Control precies doet/inhoudt en wat zij voor mij kunnen betekenen. Daarnaast had Daniëlle al twee opties voor eventuele werkgevers in gedachte waar zij achteraan ging.

Welke informatie en welk gevoel heb je over gehouden aan het gesprek?

Door dit gesprek ben ik beter gaan begrijpen wat Career Control doet, welke opties ik eventueel zou hebben (bij hen) en bij welke soort werkgevers ik in de toekomst eventueel aan de slag kon. Ik vond het een erg open en informatief gesprek. Daniëlle was erg vriendelijk, geïnteresseerd en behulpzaam, waardoor het gesprek fijn verliep.

Welke stappen zijn er daarna gevolgd?

Daniëlle heeft navraag gedaan bij haar collega’s en leidinggevende voor eventuele andere opties voor werkgevers en heeft het bedrijf wat zij in het gesprek benoemde (Van Tilburg-Bastianen) gecontacteerd en informatie bij opgevraagd. Deze informatie heeft zij aan mij teruggekoppeld en hieruit is een sollicitatie gesprek ontstaan. Gelijk na het gesprek kreeg ik van Daniëlle te horen dat zij mij graag in dienst wilde hebben. Echter vond ik het erg lastig om deze beslissing te maken. Hier heeft Daniëlle mij erg in/bij geholpen, wat er vervolgens voor heeft gezorgd dat ik het aanbod heb geaccepteerd. Hierna zijn de vervolgprocessen (contract etc.) in gang gezet en heeft Daniëlle in de eerste week zowel contact gehad met mij als mijn leidinggevende om te monitoren of alles naar wens verliep.

Wat doe je nu precies en waar en vooral: heb je het naar je zin?

Momenteel ben ik werkzaam als medewerker bankverwerking bij Van Tilburg-Bastianen. Daarnaast word ik nu ook ingewerkt op de debiteurenafdeling om deze vervolgens te ondersteunen tijdens de vakantieperiode en de periodes daarna.
Ik heb het onwijs naar mijn zin! Ik heb super leuke, vriendelijke en sociale collega’s waar ik goed mee kan samenwerken en de werkzaamheden die ik verricht vind ik leuk om te doen. Hierdoor ben ik ook erg enthousiast en benieuwd naar mijn toekomst bij Van Tilburg-Bastianen.

Wat is jouw antwoord op de vraag of een gesprek met een specialistische recruiter zinvol is?

Ik denk zeker dat een gesprek met een specialistische recruiter zinvol is als je net zoals ik aan het twijfelen bent over je vervolgstap(pen). Dit gesprek heeft mij nieuwe inzichten gegeven en heeft er bovenal voor gezorgd dat ik nu werkzaam ben bij een super leuk bedrijf waar ik het onwijs naar mijn zin heb.

Zou je ook graag in de schoenen van Shania willen staan? Neem dan contact op met Danielle of bekijk eerst onze openstaande vacatures.

Danielle Engelen
Telefonisch bereikbaar op
+31(0) 6 17 72 66 77

Emailadres: danielle@careercontrol.nl

Relevante berichten

Ontwikkelingen in betalingsgedrag

De dienstverlening van Flanderijn maakt dat zij een goed beeld hebben van alle ontwikkelingen als het gaat om betalingsgedrag en de rol van creditmanagers in deze. We gaan in gesprek met Michel van Leeuwen, directeur van Flanderijn, over deze ontwikkelingen. Wat ziet hij ontstaan?

Lees meer »

3 toepassingen van blockchain in de financiële sector

Ondanks dat blockchain vaak nog in de kinderschoenen staat, zie je de populariteit wereldwijd in diverse bedrijfstakken groeien. Maar als het gaat om de implementatie loopt de financiële sector voorop. Hoe uit blockchain zich in de financiële branche en welke concrete toepassingen zien we?

Lees meer »