Een gesprek met een recruiter: zonde van de tijd of investering in jezelf?

Denk jij er ook wel eens aan hoe het zou zijn om ‘s -ochtends de wekker af te horen gaan, maar dan om eens voor een andere baan op te staan? Een nieuwe omgeving, nieuwe collega’s, nieuwe systemen? En vooral de frisse energie die je krijgt als je ergens nieuw start. Waar de meeste mensen verzanden in de bestaande processen, kijk jij met een frisse blik naar je taken en omgeving!

Wat heeft een recruiter te bieden?

Ook al is het nog maar een idee, dat wisselen van baan, denk er eens aan om te praten met een recruiter. Vooral als een recruiter specialist is binnen een bepaald vakgebied, dan is diegene dé persoon om mee te sparren. Zij kennen de markt, zij kennen de bedrijven en weten wat er “te koop” is. Door een gesprek aan te gaan leren zij jou kennen en leer jij de markt kennen. Zo kom je erachter of je wensen reëel zijn. Als je over een aantal jaren op een bepaalde functie wil zitten, kan de specialistische recruiter met jou bespreken welke carrière- en eventueel opleidingsstappen je het beste als volgende kunt zetten. Ook voor starters op de arbeidsmarkt geeft zo’n gesprek meer inzicht in de kansen op dat moment en welke er in de toekomst liggen.

Bedenk eens hoe bijzonder het is dat mensen bij het kopen van een nieuwe keuken een gesprek hebben met een specialist, waarbij je zeker niet binnen een uur weg bent en voor het plannen van je (volgende stap in je) carrière je niet de moeite zou nemen om eens met een specialist te gaan praten!

Wat is de toegevoegde waarde van een gesprek met een recruiter?

Los van werkervaring bekijkt een recruiter wie jij bent en welk soort bedrijven het beste bij je past; wat voor sfeer, wat voor collega’s zoek je en zijn er nog andere dingen belangrijk voor je, zoals opleidingsmogelijkheden of duurzaamheid?

Zo kom je samen tot de conclusie wat voor soort banen en welke bedrijven interessant voor je zouden kunnen zijn. Voordeel is dat je niet zelf veel sollicitaties de deur uit hoeft te doen, waarbij je vaak nog geen idee hebt van sfeer in een bedrijf, grootte van de afdeling, doorgroeimogelijkheden en ook zeker belangrijk: salaris. Door dit ene gesprek met een recruiter voorkom je misschien wel meerdere gesprekken die uiteindelijk op niks uitlopen om redenen die vooraf al helder hadden kunnen zijn. De recruiter fungeert dan dus als filter om het jezelf een stuk makkelijker te maken.

Na een gesprek ben jij dan bekend bij een specialistisch bureau en, zonder enkele verplichting, word je gebeld als er een vacature is die voor jou heel interessant zou kunnen zijn. Op dat moment kun je altijd nog de beslissing nemen of het timing en de functie de juiste zijn voor jou.

Tijdsbesparing voor jou

Kortom; in een uurtje win je wellicht de tijd van het sturen van veel losse sollicitaties en gesprekken die op niets uitlopen. Bovendien word je op de hoogte gehouden van leuke uitdagingen voor jou!

Mocht je er wel eens over dromen…. Een andere baan, een ander bedrijf, bel ons, specialisten, dan zeker om eens te sparren!
Danielle Engelen
Telefonisch bereikbaar op
+31(0) 6 17 72 66 77

Emailadres: danielle@careercontrol.nl

Relevante berichten

Salaris onderhandelen

Salaris is en blijft één van de belangrijkste arbeidsvoorwaarden voor de gemiddelde werknemer. Uiteraard zijn werkgeluk, flexibiliteit en andere randvoorwaarden zeker zo belangrijk. Maar de meesten onder ons zeggen niet hun baan op om ergens anders voor 30% minder te gaan starten. Hoe ga je onderhandelen over je salaris?

Lees meer »

Te zwaar voor de baan

Recentelijk hebben wij een kandidaat van ons helaas moeten meedelen dat deze niet in aanmerking zou komen voor de betreffende functie, omdat deze ‘te zwaar’ zou zijn voor de baan. Ik kan niet in de hoofden kijken van diegene die tot de afwijzing zijn gekomen. Maar dat de wereld niet eerlijk is, is niets nieuws onder de zon.

Lees meer »

Shania heeft een nieuwe financiële baan gevonden

Shania was werkzaam bij Carglass binnen het debiteurenbeheer en omdat het om een tijdelijke functie ging, stond zij open voor een nieuwe baan. Ze gaf aan dat zij graag eens wilde afspreken om te kijken hoe zij zich verder zou kunnen ontwikkelen binnen Finance en wat dan qua werk een logische volgende stap zou kunnen zijn.

Lees meer »

HBO - starters in Finance gezocht!

Zie onze vacature Financial Analyst Accounting – Utrecht