Wanneer ben je toe aan een volgende stap?

Dat is per persoon verschillend, sommige mensen zijn honkvast en trouw aan hun werknemer of kunnen bij hetzelfde bedrijf doorgroeien. Anderen switchen het liefste regelmatig omdat ze sneller uitgekeken zijn op hun baan en het bedrijf. Maar waarom raak je uitgekeken op je baan en ga je rondkijken naar een andere uitdaging?
Klaar voor volgende stap?
Vaak wordt het veranderen van baan getriggerd door ontevredenheid over een of meerdere dingen in de huidige baan. Zorg dat je om de juiste redenen van baan verandert en ga voor jezelf op zoek naar de echte reden:
 • Ben je ontevreden over je salaris en zit er weinig tot geen rek meer in?
 • Voel je je niet betrokken of mis je de uitdaging?
 • Haal je niet het onderste uit de kan wat betreft je mogelijkheden? Is dit niet hetzelfde al het vorige punt?
 • Zijn er intern geen of weinig kansen om te groeien of andere interessante taken uit te voeren?
 • Haal je geen voldoening uit je werk?
 • Is de werkdruk zo hoog dat je continu gestrest bent?
 • Ervaar je zoveel druk dat je sociale leven er onder lijdt?
 • Voel je je niet prettig bij de sfeer of visie van je werkgever, of andere omstandigheden, zoals misschien reistijd?

Welke situatie past bij jou en wat ga je doen?

In sommige situaties zijn problemen op te lossen en hoef je niet van baan te wisselen. Vraag om meer (of minder) verantwoordelijkheden, om een interne overplaatsing om zo nieuwe vaardigheden te verwerven, of neem even een break en gun jezelf de tijd die je nodig hebt.

Zit er geen mogelijkheid bij om bij je huidige werkgever de gewenste voldoening te vinden, dan kun je het volgende overwegen:

 • Dezelfde baan in een nieuwe sector
 • Een nieuwe baan in dezelfde sector
 • Een nieuwe baan in een nieuwe sector
 • Werkzaamheden voor diverse klanten uitvoeren als interim professional, dus nieuwe taken binnen nieuwe branches!

Plan je volgende stap

Zet voor jezelf de belangrijkste punten waarom je een andere uitdaging zoekt op een rijtje en noteer vervolgens welke taken je leuk vindt om te doen en waar je ook voldoening uit haalt. Dat kan een overgang naar een nieuwe baan makkelijker maken. Het kan veel voldoening geven om een baan te nemen die beter bij je talenten en interesses past, maar er kan ook een keerzijde zijn. Moet je salaris inleveren? Is het mogelijk dat je een periode werkeloos bent? Is het een baan waar je in door kunt groeien en waar de interessante taken en bevoegdheden pas later aan bod komen?

Bekijk vacatures op Indeed, linkedIn en andere jobsites. Heb je alles op een rijtje gezet en is de uitkomst nog steeds dat je beter een volgende stap kunt zetten dan is het ook tijd om die te nemen.

Ben jij overtuigd en wil je de volgende stap maken? Wij hebben banen op junior, medior en senior niveau. Ga naar ons vacatureoverzicht en bekijk welke de mogelijkheden wij hebben. Zoek je een vaste of interim baan? Of  wil je op vaste basis aan de slag bij ons als interim professional? Laat ons weten wat jouw wensen zijn.

Relevante berichten

Ontwikkelingen in betalingsgedrag

De dienstverlening van Flanderijn maakt dat zij een goed beeld hebben van alle ontwikkelingen als het gaat om betalingsgedrag en de rol van creditmanagers in deze. We gaan in gesprek met Michel van Leeuwen, directeur van Flanderijn, over deze ontwikkelingen. Wat ziet hij ontstaan?

Lees meer »

3 toepassingen van blockchain in de financiële sector

Ondanks dat blockchain vaak nog in de kinderschoenen staat, zie je de populariteit wereldwijd in diverse bedrijfstakken groeien. Maar als het gaat om de implementatie loopt de financiële sector voorop. Hoe uit blockchain zich in de financiële branche en welke concrete toepassingen zien we?

Lees meer »

De toekomst van jouw rol in creditmanagement: 3 tips

Technologische ontwikkelingen en digitalisering gaan in een snel tempo, waardoor de betaalsector verandert. Onderzoeken voorspellen dat een aantal banen volledig komen te vervallen door de inzet van robotisering, maar één ding is zeker; er volgt een grote impact op je functie-inhoud en -uitoefening. Wat betekenen deze ontwikkelingen voor jouw rol als credit professional?

Lees meer »