Wanneer ben je toe aan een volgende stap?

Dat is per persoon verschillend, sommige mensen zijn honkvast en trouw aan hun werknemer of kunnen bij hetzelfde bedrijf doorgroeien. Anderen switchen het liefste regelmatig omdat ze sneller uitgekeken zijn op hun baan en het bedrijf. Maar waarom raak je uitgekeken op je baan en ga je rondkijken naar een andere uitdaging?
Klaar voor volgende stap?
Vaak wordt het veranderen van baan getriggerd door ontevredenheid over een of meerdere dingen in de huidige baan. Zorg dat je om de juiste redenen van baan verandert en ga voor jezelf op zoek naar de echte reden:
 • Ben je ontevreden over je salaris en zit er weinig tot geen rek meer in?
 • Voel je je niet betrokken of mis je de uitdaging?
 • Haal je niet het onderste uit de kan wat betreft je mogelijkheden? Is dit niet hetzelfde al het vorige punt?
 • Zijn er intern geen of weinig kansen om te groeien of andere interessante taken uit te voeren?
 • Haal je geen voldoening uit je werk?
 • Is de werkdruk zo hoog dat je continu gestrest bent?
 • Ervaar je zoveel druk dat je sociale leven er onder lijdt?
 • Voel je je niet prettig bij de sfeer of visie van je werkgever, of andere omstandigheden, zoals misschien reistijd?

Welke situatie past bij jou en wat ga je doen?

In sommige situaties zijn problemen op te lossen en hoef je niet van baan te wisselen. Vraag om meer (of minder) verantwoordelijkheden, om een interne overplaatsing om zo nieuwe vaardigheden te verwerven, of neem even een break en gun jezelf de tijd die je nodig hebt.

Zit er geen mogelijkheid bij om bij je huidige werkgever de gewenste voldoening te vinden, dan kun je het volgende overwegen:

 • Dezelfde baan in een nieuwe sector
 • Een nieuwe baan in dezelfde sector
 • Een nieuwe baan in een nieuwe sector
 • Werkzaamheden voor diverse klanten uitvoeren als interim professional, dus nieuwe taken binnen nieuwe branches!

Plan je volgende stap

Zet voor jezelf de belangrijkste punten waarom je een andere uitdaging zoekt op een rijtje en noteer vervolgens welke taken je leuk vindt om te doen en waar je ook voldoening uit haalt. Dat kan een overgang naar een nieuwe baan makkelijker maken. Het kan veel voldoening geven om een baan te nemen die beter bij je talenten en interesses past, maar er kan ook een keerzijde zijn. Moet je salaris inleveren? Is het mogelijk dat je een periode werkeloos bent? Is het een baan waar je in door kunt groeien en waar de interessante taken en bevoegdheden pas later aan bod komen?

Bekijk vacatures op Indeed, linkedIn en andere jobsites. Heb je alles op een rijtje gezet en is de uitkomst nog steeds dat je beter een volgende stap kunt zetten dan is het ook tijd om die te nemen.

Ben jij overtuigd en wil je de volgende stap maken? Wij hebben banen op junior, medior en senior niveau. Ga naar ons vacatureoverzicht en bekijk welke de mogelijkheden wij hebben. Zoek je een vaste of interim baan? Of  wil je op vaste basis aan de slag bij ons als interim professional? Laat ons weten wat jouw wensen zijn.

Relevante berichten

Shania heeft een nieuwe financiële baan gevonden

Shania was werkzaam bij Carglass binnen het debiteurenbeheer en omdat het om een tijdelijke functie ging, stond zij open voor een nieuwe baan. Ze gaf aan dat zij graag eens wilde afspreken om te kijken hoe zij zich verder zou kunnen ontwikkelen binnen Finance en wat dan qua werk een logische volgende stap zou kunnen zijn.

Lees meer »

Een ‘match not meant to be’

Ze was de gedoodverfde favoriet. Jarenlange relevante werkervaring in soortgelijke functies binnen vergelijkbare internationale organisaties. Een slimme dame met pit; Collegiaal en coachend voor het team, maar hard op het bedrijfsresultaat. En niet onbelangrijk, een innemende persoonlijkheid die zeker niet de gunfactor ten nadele kwam.

Lees meer »

HBO - starters in Finance gezocht!

Zie onze vacature Financial Analyst Accounting – Utrecht