It's our job to find yours
NLEN

Meer uit je werktijd halen

Thom Wouters 21-9-2017 10:02
Categorieën: Actualiteiten

Wil jij effectiever zijn op het werk? Dagelijks bestaat 60% van jouw werktijd uit het organiseren van werk. Dit kan je beperken. Wij geven een aantal tips waarmee jouw werkweek meer structuur krijgt. Deze 5 tips helpen jou efficiënter werken.

Tip 1: Werk met checklists
Maak een planning van jouw werkzaamheden. Door middel van een lijst met jouw taken en hoeveel tijd ze kosten krijg jij een beter beeld van jouw dag. Een checklist zorgt voor het overzicht, waardoor je stress kan voorkomen. Wees realistisch in je inschatting, er komen immers altijd onvoorziene taken tussendoor.

Tip 2: Begin de dag rustig
Stort je niet gelijk in meetings of de waan van de dag. Neem een kwartier tot half uur de tijd om je e-mail en social media door te nemen. Jij bent vanaf het begin goed op de hoogte en start rustig aan je dag.

Tip 3: Vergader bewust
In Scandinavische landen worden werkdagen korter. In plaats van 8 uur, werken zij er 6. Zij merken dat je in een korte dag evenveel kan doen als in een normale. Je gaat beter om met de beschikbare tijd. Dit geld ook voor meetings. Jij kan de vergadertijd met 25% terugbrengen. Dit kan door een duidelijk tijd af te spreken. Probeer bijvoorbeeld alles te bespreken in 45 minuten in plaats van 60. Is het überhaupt altijd nodig om te vergaderen? Bespreek dat in je team, het levert veel extra tijd op!

Tip 4: Efficiënt archiveren
Moet jij lang zoeken naar facturen of andere documenten? Dan heb jij je archivering niet op orde. Zorg voor een heldere indeling van je mappen, waarin de naamgeving van de documenten duidelijk zijn. Deze indeling bespaard veel tijd. Pas dit ook toe op je inbox. Sorteer e-mails die al afgehandeld zijn en welke nog actie vereisen.

Tip 5: Doceer het e-mailgebruik
Op kantoor wordt veel tijd verspeeld aan dialogen die via e-mail verlopen. Je kan veel tijd besparen door simpelweg naar je collega toe te lopen. Naast tijd, bespaar je misverstanden.

Weet jij als geen ander hoe je effectief bent op de werkvloer? En was dit artikel gesneden koek voor jou? Dan hebben wij interessante vacatures en helpen wij jou graag aan een nieuwe uitdaging!

Of heb jij praktische tools nodig om meer uit je werkdag te halen? In een artikel geven wij de juiste handvaten.

Reageer

CAPTCHA ImageNieuwe codeSpeel de code af
Werken in Utrecht
Career Control gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.